Закон про статус Донбасу почнуть розробляти тільки після "нормандської зустрічі" – Арахамія

Поділитися
Закон про статус Донбасу почнуть розробляти тільки після "нормандської зустрічі" – Арахамія Арахамія зазначив, що будуть враховуватися досягнуті на "нормандському саміті" домовленості
Поки що, запевнив глава фракції СН в Раді, "особливого статусу" немає навіть у проекті.

Розробка давно анонсованого законопроекту "Про особливий статус Донбасу" розпочнеться у Верховній Раді України лише після того, як відбудеться зустріч у "нормандському форматі", заявив глава парламентської фракції політичної партії "Слуга народу" Давид Арахамія після закриття засідання Ради, передає "РБК-Україна".

Арахамія запевнив, що закон про статус Донбасу поки що не існує навіть у вигляді проекту.

"Немає жодного законопроекту. Немає і проекту законопроекту. Я думаю, що жодного законопроекту не буде до того, як безпосередня зустріч у нормандському форматі відбудеться. Якщо там будуть якісь домовленості укладені, після того, ми будемо при цьому говорити про розробку якого-небудь законопроекту", – заявив він.

1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що Тристороння контактна група погодила "формулу Штайнмаєра" і розведення сил та засобів в районі Петрівського і Золотого. Мешканцям "сірої зони" Зеленський особисто гарантував безпеку. Він також анонсував розробку нового законопроєкту про "особливий статус" Донбасу з урахуванням "формули Штайнмаєра".

Після чого спікер Верховної Ради Дмитро Разумков запевнив, що при підготовці нового законопроєкту про "особливий статус" ОРДЛО не буде перейдено "червоні лінії". До них спікер відніс вибори у відповідності із українським законодавством, забезпечення їх безпеки, а також відновлення контролю над державним кордоном.

Зі свого боку Зеленський зізнався, що поки не знає, яким буде новий закон "Про особливий статус Донбасу" – однак його обговорять як у "нормандському форматі", так і з українським суспільством.

Детальніше про "формулу Штайнмаєра" і наслідки її можливої реалізації читайте у статтях Тетяни Силіної "Формула вибору" і Костянтина Єлісєєва "Диявол – у формулі" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі