Закон про вибори до Ради приймуть не раніше ніж через місяць

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Верховна Рада включила до порядку денного чотири законопроекти про вибори народних депутатів (№9265, №9265-1, №9265-2, №9265-3).

За відповідну постанову у п'ятницю, 21 жовтня, проголосували 256 депутатів.

Як заявив спікер парламенту Володимир Литвин, всі ці законопроекти тепер буде передано на розгляд до комітетів. При цьому він підкреслив, що процедура триватиме «близько місяця», після чого законопроекти буде внесено до сесійної зали.

Серед чотирьох законопроектів є №9265-1, поданий депутатами більшості. Цей документ майже повністю повторює проект, який розробляла Робоча група на чолі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем. Венеціанська комісія вважає, що він вимагає серйозного доопрацювання. Зокрема, у комісії рекомендують приймати закон тільки після досягнення компромісу з опозицією.

Вибори до Верховної Ради мають відбутися 28 жовтня 2012 року. Раніше передбачалося прийняти новий закон за рік до цієї дати. Однак В.Литвин заявив, що чинне законодавство не передбачає обов'язковість такої процедури.

Нагадаємо, що законопроект №9265-1 істотно змінює виборче законодавство, зокрема, вводить пропорційно-мажоритарну систему, підвищує прохідний бар'єр для партій з 3% до 5%, забороняє участь блоків тощо.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі