Законопроєкт про ринок землі: за два дні Рада розглянула 216 правок

Поділитися
Законопроєкт про ринок землі: за два дні Рада розглянула 216 правок
З розглянутих поправок, парламентарії затвердили тільки одну.

Верховна Рада за два дні розглянула 216 правок до законопроєкту № 2178-10 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення". Всього народним депутатам необхідно розглянути 4018 поправок.

З них парламентарії схвалили тільки правку №48, яку вніс депутат Ігор Фріс від "Слуги народу". Поправка забезпечує вільний доступ до ділянки власникам або орендарем, навіть якщо всі землі навколо знаходяться в іншій власності.

Крім того, в перший день розгляду законопроєкт, народні депутати двічі побилися в сесійній залі. А парламентарії від фракцій "Батьківщина" та "Опозиційна платформа – За життя" двічі блокували трибуну і президію.

Нагадаємо, 6 лютого Рада приступила до розгляду законопроєкт про ринок землі в Україні. Серед іншого документ передбачає продаж не більше 10 тис. гектарів землі в одні руки. Також документом передбачено синхронізацію всіх реєстрів для контролю за концентрацією земель. У разі перевищення ліміту надлишкова земля буде вилучена за рішенням суду і виставлена на електронних торгах. Також у документі прописано хто зможе купувати землю, а хто ні.

Водночас документ має значні недоліки, про які розповів В'ячеслав Ільченко у своїй статті "Замінована земля" для "Дзеркала тижня.Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі