Заліщук, Лещенко, Найєм та Корнацький покинули БПП

Поділитися
Заліщук, Лещенко, Найєм та Корнацький покинули БПП Заліщук пояснила, в якому випадку вони втратять мандат © Блок Петра Порошенка
Раніше Корнацький відмовлявся виходити із складу "Блоку Петра Порошенка".

З парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" вийшли народні депутати Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм та Аркадій Корнацький, заявила перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко. Лещенко, Заліщук та Найєм подали відповідні заяви ще в лютому.

"Згідно з поданими заявами і ч. 3 ст. 60 Регламенту Верховної Ради повідомляю про вихід народних депутатів України Заліщук Світлани Петрівни, Корнацького Аркадія Олексійовича, Лещенка Сергія Анатолійовича та Мустафи Найєма зі складу депутатської групи "Блок Петра Порошенко" у Верховній Раді", - заявила Геращенко під час позачергового засідання парламенту.

При цьому, за словами Заліщук, свої депутатські мандати вони можуть втратити лише за рішенням БПП, яке члени партії повинні прийняти на з'їзді. Проте в лютому, коли Найєм, Заліщук та Лещенко подали заяви про вихід з фракції, то в "БПП "Солідарність" заявили, що партія не планує проводити з'їзд через вихід депутатів із фракції.

Нагадаємо, 28 лютого народні депутати Світлана Заліщук, Сергій Лещенко і Мустафа Найєм подали заяви про вихід з фракції "Блок Петра Порошенка". У свою чергу Аркадій Корнацький раніше заявляв про те, що не буде виходити з БПП.

При цьому для виключення із фракції посередництвом виключення з БПП депутатам потрібно було писати заяву на ім'я голови фракції Артура Герасимова, а для виходу самостійного на ім'я голови ВРУ Андрія Парубія. Лещенко та Заліщук написали заяви на імя Парубія, а Найєм дві заяви - на ім'я Андрія Парубія та іншу на ім'я Артура Герасимова.

Зазначимо, що Світлана Заліщук, Мустафа Найєм та Сергій Лещенко пройшли в парламент за партійними списками "БПП" під час виборів у 2014 році. Згідно із законодавством, якщо вони вийдуть із фракції, то втратять мандат (як свого часу втратили його Микола Томенко та Єгор Фірсов). Однак якщо БПП піде на зустріч депутатам та своїм рішенням виключить їх із складу фракції, то вони залишаться в парламенті (адже це партія виключила, а не вони самі; наочний приклад ситуація із Юрієм Бойком).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі