Заява Пристайка про вибори в ОРДЛО була "пробною кулею" — оглядач

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Заява Пристайка про вибори в ОРДЛО була "пробною кулею" — оглядач © president.gov.ua
Незважаючи на молодість і показну демократичність, Зе!Команда виявилася напрочуд закритою і недовірливою.

Виявляється, як свідчать джерела DT.UA, заява Пристайка про одночасні місцеві вибори в Україні, включаючи територію ОРДЛО, була "пробною кулею" за завданням помічника президента Андрія Єрмака, який нині курирує зовнішню політику з офісу президента. Таким чином Зе!команда нібито хотіла прозондувати громадську думку й дізнатися реакцію українців на подібний варіант "урегулювання в Донбасі".

Про це у своїй статті для DT.UA пише Тетяна Силіна. За її словами, команда нового президента, яка орієнтується на думку мас і всіляко це публічно підкреслює, як стверджують наші конфіденти, регулярно проводить опитування у фокус-групах, щоб мати уявлення про настрої населення країни, що їм дісталася. Як стає з кожним днем очевидніше, не маючи власної стратегії й бачення врегулювання кризи на сході країни, ця команда діє коли рефлекторно, коли інтуїтивно, сподіваючись на фортуну й підтримку виборців.

"Попри молодість і показну демократичність, Зе!команда виявилася напрочуд закритою і недовірливою. Голова президентського офісу А.Богдан відкрито зізнається, що не любить дипломатів. Апарат МЗС виявився практично усунутим від "нормандської" і "мінської" тематики. Можливо, тому на зустрічі в "нормандському форматі" на рівні дипломатичних радників 2 вересня в Берліні, за інформацією джерел DT.UA, А.Єрмак і В.Пристайко не порушували ні питання продовження роботи над "дорожньою картою", ні питання миротворчої місії ООН, на розгортанні якої в Донбасі тривалий час наполягав Київ", - зазначає оглядач.

Детальніше про ставлення західних партнерів до виборів в ОРДЛО читайте в статті Тетяни Силіної "Формула вибору" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі