Зеленський доручив підвищити зарплати санітарам і медсестрам

Поділитися
Зеленський доручив підвищити зарплати санітарам і медсестрам На підвищення зарплат лікарям в уряді готові виділяти понад 2 млрд грн щомісяця © Facebook/Наш Киев (www.nashkiev.ua)
Зарплати медпрацівникам і лікарям другої ланки можуть підвищити оклади з 1 вересня.

На селекторній нараді щодо запобігання розповсюдження коронавірусу в ОП обговорили можливість підвищення зарплати лікарям другої ланки. Про це повідомляє прес-служба ОП.

Глава держави наголосив на необхідності підвищення заробітних плат лікарям, медсестрам і санітарам, які працюють в установах вторинної ланки (надають спеціалізовану медичну допомогу), з 1 вересня цього року, поки не буде відпрацьована нова система нарахування зарплат в межах медичної реформи з 2021 року.

"Медична реформа не спрацювала для лікарів другої ланки. Їх зарплати мізерні. Поки не запрацює нова система нарахування зарплат в 2021 році, ми впровадимо проміжне рішення, і зарплати наших медиків, не побоюся сказати - наших героїв сьогодні - зростуть вже з вересня. З цифр, наданих урядом, я бачу, що ми можемо суттєво підвищити зарплати", - пообіцяв Зеленський.

На підвищення зарплат в уряді готові виділяти понад 2 млрд грн щомісяця. Це дозволить забезпечити підвищення виплат лікарям другого ланки до 70% від їх тарифної ставки, медсестер і санітарів - на 50% та 25% відповідно від мінімальної заробітної плати.

"Тарифна ставка лікаря-хірурга сьогодні - 5000 87 гривень. З надбавками середня зарплата становить близько семи тисяч гривень. Після підняття з вересня вона буде приблизно 10 000 500 гривень. Це хоч якось наблизить зарплати лікарів другої ланки до зарплат сімейних лікарів. Хто, як не ми, повинні подбати про наших медиків. Сподіваюся, з наступного року рішення буде ще більш ефективним", - підсумував президент.

Читайте також: Лікар з Луцьку показав "подяку" від дружини Зеленського. Фото

Як повідомлялося, Кабмін планує розглянути проект постанови про збільшення тарифів на надання екстреної медичної допомоги, лікування інсультів та інфарктів. На засіданні 17 червня Кабмін продовжив карантин в Україні до 31 липня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі