Зеленський доручив реформувати Службу зовнішньої розвідки

Поділитися
Зеленський доручив реформувати Службу зовнішньої розвідки © Сайт президента України
Президент також озвучив задачі Служби.

Президент України Володимир Зеленський доручив новому керівнику Служби зовнішньої розвідки Валерію Кондратюку її реформування. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

"Розвідка повинна ефективно виявляти потенційні загрози та виклики українським інтересам і протидіяти їм. Отримання упереджувальної інформації про плани і наміри ворогів нашої державності, незалежності, нашого суверенітету - це ключова функція розвідки", - заявив Зеленський.

Він також зазначив, що Служба зовнішньої розвідки повинна проводити ефективну інформаційну діяльність для розробки оптимальної переговорної позиції України як в Мінську, так і під час засідання у нормандському форматі.

Зеленський також акцентував увагу нового глави СЗР на питанні захисту національних економічних інтересів України і наголосив, що гальмування невигідних нашій країні проектів повинне бути точкою зосередження зусиль розвідки.

За словами президента, Служба також повинна сприяти українському ОПК в розробці і виробництві власних зразків озброєння і військової техніки.

Крім того, СЗР повинна займатися захистом українців за кордоном в умовах глобальних потрясінь, насамперед пандемії коронавірусу, а також від посягань терористів і міжнародної злочинності.

"Виконання цих завдань потребує оптимізації організаційної структури, всіх аспектів розвідувальної діяльності та професійної підготовки працівників української зовнішньої розвідки. Валерій Віталійович, доручаю вам професійно реформувати Службу зовнішньої розвідки України, впровадивши сучасні моделі управління розвідувальною діяльністю, персоналом та стратегічними комунікаціями", – зазначив глава держави.

Читайте також: "Docudays UA" стане першим українським онлайн-кінофестивалем

Нагадаємо, Володимир Зеленський звільнив Валерія Євдокимова з посади голови Служби зовнішньої розвідки України. Указом №212/2020, замість Євдокимова, Зеленський призначив на цю посаду Валерія Кондратюка. Указ про призначення також датований 5 червня.

У січні Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект № 2412-п "Про розвідку". За документ проголосували 233 парламентаря. Згідно з пояснювальною запискою, в документі приведена у відповідність з Конституцією норма про те, що Рада нацбезпеки і оборони координує і контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.

Також в проекті закону врахували зауваження експертів і виключили Службу безпеки з переліку розвідорганів. Замість цього документ визначає СБУ як суб'єкт розвідувального співтовариства. Це зроблено для того, щоб спецслужба могла координувати діяльність і попереджати міжвідомчі конфлікти органу спецпризначення з правоохоронними функціями і розвідувальних органів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі