Зеленський хоче розширити повноваження директора ДБР

Поділитися
Зеленський хоче розширити повноваження директора ДБР Зеленський визначив законопроект як невідкладний © Сайт президента України
Президент зареєстрував у Верховній Раді відповідний законопроект.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує розширити повноваження директора Державного бюро розслідувань, а також змінити правовий статус ДБР. Про реєстрацію законопроекту №2116 йдеться на сайті Верховної Ради. Зеленський зареєстрував законопроект 10 вересня та визначив його як невідкладний.

Документом передбачено надання ДБР правового статусу державного правоохоронного органу та покласти на нього завдання щодо запобігання, виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів, що входять до його компетенції.

Окрім того, в законопроекті йдеться про уточнення системи ДБР, порядку затвердження організаційної політики бюро та порядку утворення територіальних управлінь Держбюро розслідувань.

Згідно з документом, Зеленський хоче, аби граничну чисельність центрального апарату та територіальних управлінь ДБР визначав Кабмін за поданням директора Держбюро. Сьогодні чисельність визначена законом "Про Державне бюро розслідувань" та становить 1,5 тисячі осіб.

Також законопроектом уточнюються порядок призначення директора ДБР та його повноваження; унормовуються підстави притягнення працівників Державного бюро розслідувань до дисциплінарної відповідальності.

Раніше комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики схвалив поданий Зеленським законопроект, яким передбачено надання президенту повноважень самостійно призначати керівників Національного антикорупційного бюро та ДБР. Президент зареєстрував законопроект 29 серпня.

3 серпня Верховна Рада включила до порядку денного сесії та направила на висновок до Конституційного Суду України проект закону №1014.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі