Зеленський хоче ще раз поговорити з Кличком і тільки тоді прийняти рішення про звільнення

Поділитися
Зеленський хоче ще раз поговорити з Кличком і тільки тоді прийняти рішення про звільнення © Сайт президента України
А ось питання призначення нового голови КМДА президент вважає своєю особистою справою.

Президент України Володимир Зеленський ще не прийняв рішення щодо звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міськдержадміністрації і планує ще раз поспілкуватися з ним перед прийняттям остаточного рішення.

"Чому не звільнив? Поки думаю про це. Як ви знаєте, наші депутати голосують закон "Про столицю ", і я вважаю, що ці функції повинні бути розділені. Ми спілкувалися, до речі, з мером, і я знаю, що він проти поділу цих функцій. Я не бачу конфлікту в цьому питанні. Просто у нього одна думка, у мене – інша ", - сказав Зеленський під час так званого пресмарафону в четвер.

При цьому він додав, що перед ухваленням остаточного рішення про звільнення Кличка, він планує ще раз поспілкуватися з ним.

"Ми подивилися, як це в інших європейських столицях – у деяких ці функції розділені, у деяких об'єднані. Але я думаю, що потрібно розділити. Я обов'язково буду спілкуватися з мером Кличко перед тим, як вирішу його звільнити", - сказав він.

При цьому на питання, кото він бачить головою КМДА, Зеленський заявив: "Це моя особиста справа".

Раніше Олександр Ткаченко подав електронну декларацію кандидата на посаду голови КМДА. Його декларація про доходи за 2018 рік датована 3 жовтня в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що Кабмін погодив звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка і направив відповідне подання уряду на підпис президенту Зеленському, однак відповідний указ ще не публікували.

У відповідь Віталій Кличко заявив, що вважає таке рішення неконституційним, а звільнити його можуть тільки кияни.

Зазначимо, що у Києві на пост глави КМДА, як правило, президенти призначали обраних мерів. Винятками були тільки Іван Салій, який очолив КМДА при президенті Леоніді Кравчуку в 1993 році, не будучи мером, а також Олександр Попов, призначений Віктором Януковичем восени 2010 року замість Леоніда Черновецького.

Водночас давно ходять чутки, що у президента Володимира Зеленського хочуть призначити новим очільником Київської міської держадміністрації колишнього гендиректора телеканалу "1+1" Олександра Ткаченка.

Докладніше про правові колізії щодо посади мера та голови КМДА читайте у статті Олександра Сергієнка "Столиця дежавю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі