Зеленський не назвав мету зустрічей із Хорошковським на Банковій – "Схеми"

Поділитися
Зеленський не назвав мету зустрічей із Хорошковським на Банковій – "Схеми" Зеленський свого часу працював на "Інтері", який належав Хорошковському © Радіо Свобода
Після перемоги Зеленського на президентських виборах літак Хорошковського шість разів прилітав в Україну.

Колишній віце-прем'єр-міністр і голова СБУ часів президентства Віктора Януковича, бізнесмен Валерій Хорошковський став регулярно навідуватися до України після того, як вибори президента виграв Володимир Зеленський, йдеться у розслідуванні проекту "Схеми". У Києві журналісти бачили автомобіль Хорошкского, що в'їжджав на територію Офісу президента. Володимир Зеленський підтвердив факт зустрічі з Хорошковським, проте не став уточнювати, що саме він обговорював з колишнім посадовцем часів Януковича, передає "Радіо Свобода".

У першій половині жовтня "Схеми" зафіксували два візити Хорошковського на Банкову. 30 вересня він прилетів на приватному літаку з Лондона до Жулян. І вже вранці наступного дня кортеж із охороною доставив його до Офісу президента. Через дві години автомобілі залишили Банкову.

9 жовтня в аеропорту "Київ" знову приземлився літак Хорошковського. Цього разу він прилетів з Туреччини. Через деякий час відомча Skoda від'їхала від ОП і заїхала у підземний паркінг будівлі, де за даними "Схем", знаходиться офіс Хорошковського і де на автомобіль чекала охорона бізнесмена. Після цього Skoda швидко виїхала з паркінгу і повернулася до ОП, заїхавши на територію Офісу через бічний в'їзд.

Журналісти підрахували, що за кілька місяців президентства Зеленського Хорошковський вже шість разів відвідував Україну. У той час, як за п'ять років, коли главою держави був Петро Порошенко, Хорошковський був в Україні двічі.

Разом з тим, "Схеми" повідомляють, що з 2016 року літак Хорошковського приземлявся в Москві 16 разів.

На інформаційний запит із проханням прокоментувати візити до Офісу Зеленського та перспективи повернення до публічної політики Хорошковський по суті не відповів, пославшись на те, що зараз він приватна особа. Однак пообіцяв дати коментар пізніше.

Зеленський, у свою чергу, підтвердив, що зустрічався з Хорошковським на Банковій. Однак, про що говорив із ним, не уточнив, пославшись на приватний характер бесіди, що відбулася на робочому місці президента у його робочий час.

"З паном Хорошковським я дійсно зустрічався на Банковій.... До нього було одне дуже серйозне питання.... Я не можу поки сказати, яке", - відповів президент на питання журналісти Михайла Ткача.

"Ця зустріч - не про посади. Не про якісь тіньові домовленості... Зустріч була особиста", - запевнив Зеленський.

Валерій Хорошковський обіймав посади міністра економіки в уряді Віктора Януковича, голови Державної митної служби у роки президентства Віктора Ющенка, голови СБУ за Януковича, міністра фінансів і першого віце-прем'єра в уряді Миколи Азарова. Після конфлікту з Януковичем і Азаровим Хорошковський продав свою частину телеканалу "Інтер" Дмитру Фірташу й тодішньому голові АП Сергію Льовочкіну і наприкінці 2012 року залишив Україну.

У 2014 році Хорошковський балотувався до Верховної Ради: Сергій Тігіпко включив його до списку своєї партії "Сильна Україна" під №2. Група народних депутатів безуспушно намагалася зняти Хорошковського з виборів, так як він не мешкав в Україні протягом двох років. Однак партія Тігіпка все одно не подолала прохідний бар'єр.

З 2012 року Хорошковський постійно мешкає на території Євросоюзу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі