Зеленський не підписуватиме прийняті із порушенням процедури проекти законів — Стефанчук

Поділитися
Зеленський не підписуватиме прийняті із порушенням процедури проекти законів — Стефанчук © Сайт президента України
В майбутньому президент пропонуватиме ввести відповідальність за кнопкодавство.

Президент Володимир Зеленський не буде підписувати закони, якщо Верховна Рада прийняла їх із порушенням процедури. Про це на брифінгу в середу заявив радника президента, представник президента України у Верховній Раді України Руслан Стефанчук.

"Закони, які ухвалювались із порушенням процедури – це дуже небезпечна практика. Тому що сьогодні ми знаємо, що Конституційний суд абсолютно справедливо за порушення певних процедурних речей просто розвалює закони. І тому Володимир Зеленський чітко сказав на попередній погоджувальній раді, що він не буде підписувати ті закони, які прийняті із порушенням процедури", - заявив Стефанчук.

Він додав, що українці повинні навчитись жити по правилах і зрозуміти, що "кнопкодавство – це не шлях".

"Демократія – це верховенство процедур. І коли ми знайдемо порозуміння в процедурних питаннях, ми знайдемо шлях до порядку. Тому для нас процедура важлива", - зазначив представник президента.

В майбутньому команда президента налаштована напрацьовувати нові законопроекти, які зараз знаходяться в роботі.

"Вони в першу чергу стосуються до нормального підходу із нашою співпрацею із Верховною Радою. Ми в першу чергу говоримо про питання встановлення відповідальності за неперсональне голосування, про наявність відповідальності щодо депутатських прогулів, про відповідальність за голосування за законопроекти, де в депутата є корупційний інтерес", - розкрив деталі Стефанчук.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект про імпічмент та запропонував депутатам прийняти його разом із законом про скасування депутатської недоторканості.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі