Зеленський підібрав заміну Кривоносу в комісії з військово-технічного співробітництва

Поділитися
Зеленський підібрав заміну Кривоносу в комісії з військово-технічного співробітництва Зеленський замінив Кривоноса заступником Загороднюка © Сайт президента України
Президент підписав указ про Міжвідомчу комісію з військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Президент України Володимир Зеленський призначив щаместителя міністра оборони Олександр Поліщука головою Міжвідомчої комісії з військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Донедавна цю комісію очолював заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос.

"Призначити Поліщука Олександра Миколайовича - заступника міністра оборони України - головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю", - йдеться в президентському указі №896/2019, підписаному 11 грудня.

Новопризначеному голові Комісії Зеленський доручив у двотижневий термін підготувати пропозиції щодо її персонального складу.

Цим же указом президент вніс зміни до Положення про Комісію, згідно з яким до її складу входять представник оборонного комітету парламенту, представник Офісу президента України, заступники міністрів економіки і оборони, голова Держслужби експортного контролю, заступники голів Державної митної служби, Державного космічного агентства, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, начальник Головного управління розвідки Міноборони, а також гендиректор Держконцерну "Укроборонпром".

Укази п'ятого президента України Петра Порошенка про персональний склад Комісії визнані такими, що втратили чинність.

Довідка ZN.UA
Олександр Поліщук обіймає посаду заступника міністра оборони з жовтня 2019 року. Згідно з офіційною біографією посадовця, у 2018-2019 роках він займався експертно-аналітичною роботою в недержавній організації, а також науковою роботою в Національному інституті стратегічних досягнень. З 2010 по 2017 роки працював заступником директора Департаменту воєнної політики та стратегічного планування Міноборони, у 2013-2017 - в апараті РНБО. У 2004-2007 роках був заступником військового представника Місії України при НАТО.

Як повідомлялося, 29 листопада президент Володимир Зеленський вивів Сергія Кривоноса зі складу Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва й експортного контролю та Міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій зі зміцненню обороноздатності держави, які він очолював.

Наприкінці жовтня Кривонос повідомив про свою майбутню відставку, так як новий секретар РНБО Олексій Данілов не бачить його на цій посаді. При цьому Кривонос публічно відмовлявся давати оцінку призначенню радниками секретаря РНБО представників шоу-бізнесу Сергія Сивоха і Максима Ткаченка.

4 березня п'ятий президент України Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО і голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. 12 березня та 9 квітня на ці посади призначено полковника Сергія Кривоноса - колишнього командир 8-го Хмельницького полку спецпризначення ЗСУ, організатора оборони Краматорського аеродрому в 2014 році. З листопада 2014 Кривоніс очолював Управління спеціальних операцій Генштабу, в січні 2016 року був призначений першим заступником командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі