Зеленський подякував Пенсу за сприяння розблокуванню американської військової допомоги Україні

Поділитися
Зеленський подякував Пенсу за сприяння розблокуванню американської військової допомоги Україні Пенс посприяв відновленню військової допомоги США Україні © news.yahoo.com
Президент України і віце-президент США поговорили по телефону.

Президент України Володимир Зеленський у ході телефонної розмови з віце-президентом США Майком Пенсом подякував йому за особисту участь у прийнятті рішення про розблокування військової допомоги, яку Сполучені Штати надають Україні. Глава держави висловив надію, що з наступного року її обсяги зростуть.

"Володимир Зеленський підкреслив важливе значення підтримки, яку надають Сполучені Штати для зміцнення обороноздатності України та реформування національного сектору безпеки і оборони", - йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою Офісу президента ввечері в середу, 18 вересня.

Співрозмовники констатували плідний розвиток українсько-американського співробітництва в сфері енергетики, висловилися за його подальше активне розширення, а також "висловили обопільне задоволення високим рівнем політичного діалогу між Україною та США на вищому рівні", заявили в ОП.

Зеленський розповів Пенсу про реформи ы боротьбу з корупцією в Україні. Американський віце-президент, у свою чергу, нагадав, що США підтримують ці зусилля.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп вирішив переглянути виділення Україні 250 млн доларів військової допомоги. Однак 12 вересня низка сенаторів повідомила, що військову допомогу для України вже виділено. Пізніше цю інформацію підтвердило українське посольство у Вашингтоні.

Палата Представників Конгресу США затвердила законопроекти про виділення бюджету американським державним структурам, у яких, серед іншого, передбачається виділення в цілому до $ 700 млн допомоги для України в 2020 фінансовому році.

З початку російської агресії в Донбасі Збройні сили України отримали від Сполучених Штатів Америки майже десять тисяч одиниць військової техніки, а американські військові інструктори навчають українських військовослужбовців.

Детальніше про американську військову допомогу Україні читайте в статті Юрія Бутусова "Військова техніка США для України: політичний символізм і цілепокладання" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі