Зеленський полетить до Ізраїлю, навіть якщо йому не дадуть слова на Форумі пам'яті жертв Голокосту

Поділитися
Зеленський полетить до Ізраїлю, навіть якщо йому не дадуть слова на Форумі пам'яті жертв Голокосту Зеленський змирився зі своєю скромною роллю на Форумі пам'яті жертв Голокосту, де виступатиме Путін © Times of Israel
Президент України не буде брати приклад з президента Польщі Дуди, котрий відмовився мовчки вислухувати промови Путіна.

Президент України Володимир Зеленський відвідає Форум пам'яті жертв Голокосту в Єрусалимі 23 січня, незважаючи на те, що йому там не нададуть права виступити.

"Найважливіше для кожної країни - вшанувати пам'ять жертв Голокосту. Дуже важливо їхати, незалежно від того, чи дадуть мені говорити, чи ні", - заявив Зеленський в інтерв'ю The Times of Israel, опублікованому в неділю, 19 січня.

При цьому Зеленський зазначив, що серед жертв Голокосту – величезна кількість українських євреїв, включаючи розстріляних у Бабиному Яру.

"Кожен четвертий із євреїв, загиблих у Голокості, був українцем. Ось чому для українців дуже важливо вшанувати пам'ять жертв Голокосту", - пояснив глава держави.

"Було б справедливо, якщо б президент України виступив з промовою. Я знаю, що в ізраїльської сторони інший формат, і нас не запросили говорити. Але в будь-якому випадку я буду присутній на церемонії", - підсумував Зеленський.

За даними DT.UA візит Володимира Зеленського до Ізраїлю перебував під питанням, так як на Банковій сумнівалися в його доцільності.

По-перше, 21-24 січня відбудеться форум в Давосі, в якій планує взяти участь і президент США Дональд Трамп.

По-друге, ізраїльтяни досі не підтвердили, що у Зеленського буде зустріч із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

По-третє, МЗС Ізраїлю недавно висунув Україні претензії у вшануванні "антисемітських ідеологів українського національного руху".

Зазначимо, що на Форумі виступить із промовою президент Росії Володимир Путін, у той час як українському президенту і низці інших гостей такої можливості не нададуть. З цієї ж причини президент Польщі Анджей Дуда відмовився летіти до Єрусалиму.

Детальніше про складнощі з візитом Зеленського до Ізраїлю читайте в статті Володимира Кравченка "На межі міжнародного скандалу" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі