Зеленський повідомив, чим важливий банківський закон

Відео
Поділитися
Зеленський повідомив, чим важливий банківський закон Прийняття закону було останнім з попередніх умов укладення нової угоди з МВФ © ОПУ
Зеленський розповів, що передбачає банківський закон, який Рада прийняла 13 травня.

Президент України Володимир Зеленський зазначив важливість прийняття закону України про вдосконалення механізмів регулювання банківської діяльності (№ 2571-д), який необхідний для укладення нової програми з МВФ.

Гарант назвав проект закону багатостраждальним, а також зазначив, що його ухвалення дозволить отримати велике фінансування.

"Я дякую кожному нашому народному депутату. Незважаючи на всі чутки та звинувачення, на весь бруд і тиск, ви прийняли багатостраждальний "банківський закон". Ваше рішення стало зеленим світлом для отримання Україною важливої фінансової підтримки - це мільярди доларів США", - сказав він у відеозверненні до українців в середу.

Читайте також: Вигнаний зі "Слуги народу" депутат Поляков заблокував "антиколомойський" закон

Нагадаємо, що ухвалення закону було останнім з попередніх умов укладення нової угоди з МВФ. До другого читання до нього було подано 16 тис. 572 поправки, що стало абсолютним рекордом в історії українського парламентаризму. Закон, зокрема, встановлює неможливість повернення неплатоспроможних банків колишнім власникам. Завдяки закону Україна зможе отримати перший транш від МВФ до кінця травня в розмірі 1,75 млн доларів.

Відразу після прийняття закону депутат Антон Поляков вніс до парламенту постанову про скасування голосування за проект закону. У "Слуги народу" висловили думку, що президент зможе підписати проголосований закон 19 травня, коли депутати знімуть "блокування" наступним голосуванням.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі