Зеленський повідомив про план "Б" щодо виборів у Донбасі

Поділитися
Зеленський повідомив про план "Б" щодо виборів у Донбасі Зеленський назвав кілька умов для проведення виборів на окупованих територіях © Сайт президента України
Президент пояснив, на яких умовах можуть відбутися вибори в ОРДЛО.

Президент Володимир Зеленський у ході 10-годинного марафону повідомив про те, що Україна розробила план "Б" щодо виборів у Донбасі, проте відмовився уточнити деталі резервного плану.

"У нас є план "Б". Я не хочу про нього говорити, якщо можна", - сказав Зеленський, відповідаючи на питання, чи є план "Б", якщо Росія наполягатиме на проведенні виборів у відновленні контролю над державним кордоном.

Також Зеленський зазначив, що вибори в ОРДЛО не відбудуться, поки не буде доступу до процесу для Центральної виборчої комісії, журналістів і міжнародних спостерігачів.

За його словами, в мінських домовленостях задекларовано проведення виборів перед тим, як Україна отримає контроль над кордоном.

"Єдине складне питання, що ми спочатку проводимо вибори, а потім отримуємо кордон під українським контролем. Я бачу, як по-іншому вирішувати це питання. Тому ми будемо продовжувати саме нашу політику, щоб зовсім по-іншому це вирішувати", - сказав Зеленський.

"А хто поїде, якщо там будуть війська. Тоді тільки якщо будуть забезпечені всі питання безпеки, тоді там відбудуться вибори. Ми хочемо журналістів, іноземних спостерігачів. Тому що так мають проходити вибори. Якщо ми говоримо про вибори, то за українським законодавством. Якщо не буде доступу ЦВК туди, журналістам з самого початку, якщо ми це побачимо - вони не відбудуться, незважаючи на те, що ми підпишемо. У нас зараз підписані мінські домовленості. І що? це ні про що", - повідомив президент України.

Читайте також: Зеленський назвав відповідальних за зрив запланованого розведення у Золотого і Петрівського

Також Зеленський повідомив про те, що введення миротворців в Донбас повинні обговорити в ході зустрічі нормандських лідерів, яку планують провести в Парижі.

Раніше глава МЗС Вадим Пристайко заявив про те, що міжнародне співтовариство поки не готове до розгортання миротворчої місії ООН в Донбасі.

Поділитися
Дивіться спецтему: Прес-марафон Зеленського
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі