Зеленський повинен оплатити показ свого серіалу з виборчого фонду – КВУ

Поділитися
Зеленський повинен оплатити показ свого серіалу з виборчого фонду – КВУ Прем'єра фільму запланована на той місяць, коли в Україні відбудуться президентські вибори
В КВУ запевняють, що в іншому випадку трансляція серіалу порушуватиме виборче законодавство.

Показ фільму "Слуга народу 3", у якому роль президента Української держави грає Володимир Зеленський, має розглядатися як передвиборча агітація, йдеться у повідомленні Комітету виборців України в Facebook. КВУ закликала Зеленського оплатити фільм із виборчого фонду кандидата.

"На думку Комітету виборців України показ відеофільму "Слуга Народу 3" під час виборчого процесу має розглядатися як передвиборна агітація на користь В. Зеленського і має бути оплачений із виборчого фонду кандидата", - йдеться у повідомленні.

КВУ посилається на ч. 1 ст. 58 Закону "Про вибори Президента України", у якій йдеться про те, що передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати "за" або не голосувати за певного кандидата на посаду президента України. Відповідно до цього закону, однією із форм агітації є оприлюднення відеофільмів в засобах масової інформації. У Комітеті виборців вважають, що показ "Слуги народу 3" спонукає глядачів голосувати на президентських виборах, які відбудуться 31 березня.

"Крім того фільм "Слуга Народу 3" має політичну тематику, позитивно зображує діяльність художнього персонажа В. Зеленського, а його назва ідентична до назви політичної партії, висуванцем від якої є В. Зеленський на виборах президента", - додали в КВУ.

У комітеті зазначили, що показ фільму буде порушувати Закон "Про вибори президента України", якщо його трансляцію на телеканалах не оплатять із виборчого фонду. Адже українське законодавство забороняє фінансування передвиборчої агітації за допомогою будь-яких ресурсів, окрім виборчого фонду кандидата.

Прем'єра нового сезону серіалу "Слуга Народу" запланована саме на березень 2019 року.

Читайте також: Зеленський повідомив поліції про стеження за ним

Раніше громадська мережа "ОПОРА" заявила про те, що безкоштовний концерт кандидата в президенти Володимира Зеленського, який відбувся в Ужгороді 9 лютого, можна розцінювати як підкуп виборців. Тоді в місті відбулося два концерти Студії "Квартал 95" з участю Зеленського, на один з яких можна було потрапити виключно за запрошеннями. Цей концерт ніде не афішувався, а способи отримання запрошень достеменно не відомі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі