Зеленський представив нового очільника Рівненської ОДА

Поділитися
Зеленський представив нового очільника Рівненської ОДА Новим очільником Рівненської ОДА став Віталій Коваль © Офіс президента
Серед завдань, які Зеленський поставив новому голові ОДА, була необхідність подолати незаконний видобуток бурштину.

Президент України Володимир Зеленський представив нового очільника Рівненської обласної держадміністрації Віталія Коваля, повідомила пресслужба Офісу голови держави. Також Зеленський зустрівся зі студентами Національного університету "Острозька академія".

Одним із завдань, які президент поставив перед Ковалем, стало забезпечення області якісним мобільним зв'язком та інтернетом. Окрім того, Зеленський наголосив на на необхідності подолати проблему незаконного видобутку бурштину.

"Ми знаємо, що є велика проблема з вивезенням лісу і незаконним видобутком бурштину. Тому ми переходимо на законодавчі ініціативи, які пов'язані з ліцензуванням. Але я хочу, щоб ви разом з новими представниками правоохоронних органів – і Службою безпеки України, і з прокурором, і з поліцією – справді займалися цими питаннями. І щоб найближчим часом були відповіді", – зазначив президент.

Також за словами Зеленського, необхідно об'єднати молодь "заради нашої країни через надання нормальної роботи з нормальними заробітними платами". Він звернув увагу на проблему міграції молоді, актуальну для Рівненської області. У свою чергу Коваль оцінив своє призначення як прояв високої довіри та велику відповідальність для себе.

"Рівненщина відсьогодні йде шляхом відкритості, безкомпромісності у принципових питаннях. Особливо щодо нульової толерантності до корупції, остаточної легалізації видобутку бурштину, протидії незаконній вирубці лісів і розгортання діалогу бізнесу та влади", – зазначив новий голова Рівненської ОДА.

За його словами, одними з пріоритетних напрямів роботи є створення робочих місць та залучення інвестицій в область.

"Основа нашого зростання – це точки, які ми маємо з вами разом знайти. Це – молодість, енергія, це – ІТ-технології, це – залучення тих інвестицій, які дозволять створити додану вартість, а не просто експортувати сировину, часом навіть не обліковану", – наголосив він.

Віталій Коваль народився в м. Березному Рівненської області. Підприємець, член Національного олімпійського комітету України, очолює громадську спілку "Рівненська обласна федерація греко-римської боротьби".

Як повідомлялося, Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді невідкладний законопроект №2059, який передбачає кримінальну відповідальність за незаконний видобуток бурштину.

Також президент ініціював заміну глав СБУ і Нацполіції в Житомирській області через нелегальний видобуток бурштину в регіоні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі