Зеленський провів закриту зустріч з журналістами в лісі

Фото
Поділитися
Учасники зустрічі з президентом опублікували фотографії та поділилися враженнями від спілкування з ним.

Президент України Володимир Зеленський провів закриту зустріч із журналістами в заміській резиденції "Залісся". Кожен з учасників отримав індивідуальне запрошення, а сама зустріч не анонсувалася для широкої публіки.

Глава держави відповідав на запитання журналістів, розмістившись разом з гостями на кріслах-мішках. Представники українських видань і телеканалів опублікували фотографії із зустрічі з президентом і поділилися своїми враженнями. Про зміст розмов ніхто з них повідомляти не став, так як зустріч проводилася у форматі офф-рекордс.

За словами голови наглядової ради "Суспільного" Світлани Остапи, Зеленський пообіцяв журналістам дати прес-конференцію за підсумками перших 100 днів свого президентства.

"Президент Зеленський зустрівся з медійниками. Неформально в резиденції "Залісся". Крісла-мішки на галявині, шаурма, фрукти / полуниця / вино / кава / чай. Розмова офф-рекордс. Про ситуацію в країні його очима і плани. Журналісти, як завжди, ставили багато питань. Я запитала, коли він дасть прес-конференцію, щоб був рівний доступ до глави держави всіх журналістів. Не дуже впевнено сказав, що дасть на 100 днів президентства. Подивимося", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Шеф-редактор Detector Media Наталія Лігачова повідомила, що на зустрічі були присутніми чимало співробітники Адміністрації президента, включаючи прес-секретаря Зеленського Юлію Мендель.

"Я отримала від цієї зустрічі досить багато інформації про мотиви, дії і команду нового президента. Були практично всі співробітники АП з його команди, і це було цінно, так як можна було подискутувати про наболіле досить щільно з ними, і всі вони були налаштовані на конструктивний діалог. Ми отримали всі контакти і запевнення вести діалог і з журналістами, і з громадянським суспільством постійно. Ловимо на слові", - написала медіаекспертка.

Лігачова додала, що почула як позитивні, так і негативні відповіді президента на питання, поставлені нею і колегами.

"У мене залишилася тривога з приводу деяких порушених у ході зустрічі проблем. Я б воліла, щоб зустріч була в іншому форматі, хоча, чесно кажучи, в неформальності є свої переваги", - резюмувала вона.

Змішані враження від зустрічі залишилися й у журналіста інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Євгена Кузьменко.

"Розписувати не буду, залишу для майбутніх текстів. Скажу тільки, що скептицизму і тривоги не поменшало . Стало більше розуміння того, як працює голова в головнокомандувача. І без відповіді залишилося одне з головних питань: нафіга він туди поліз?!", - написав він у Facebook.

За словами журналіста проекту "Схеми" Михайла Ткача, він потрапив лише на останні 15 хвилин зустрічі президента з представниками медіа та не встиг поставити питання, що його цікавлять. Про поведінку колег Ткач відгукнувся не дуже схвально.

"Що можу сказати - ті хто плазував перед Порошенком, намагаються зарекомендувати себе і перед Зеленським. Схоже, з надією, що їхні кращі якості будуть актуальні і в ціні і при цій владі. Не дивно, що ті, хто протягом останніх п'яти років, з одного боку, створювали ілюзію свободи слова, а з іншого тиснули на незалежних журналістів в унісон з владою, не пішли разом з командою Петра Порошенка та як один генпрокурор продовжують демонструвати свою важливість, неупередженість і незамінність", - заявив Ткач.

Журналіст проекту Bihus.Info Максим Опанасенко повідомив, що дізнався про зустріч із Зеленським з "радісно-щенячих постів колег", і поставив риторичне запитання щодо принципу, за яким в АП вирішили, кого запрошувати, а кого – ні.

"А за яким принципом запрошували журналістів до Зе? Алфавіт? Аудиторія? Просто цікаво... Я ніколи не мав ілюзій щодо своєї ваги в професії. Але все ж", - зазначив журналіст.

Запитання щодо принципу відбору запрошених виникли й у Лігачової.

"Про склад запрошених - у мене є своя думка. Але не думаю, що етично його обговорювати", - написала вона.

Судячи з фотозвітів, президентську резиденцію в п'ятницю, 7 червня, відвідали шеф-редакторка інтернет-видання Lb.ua Соня Кошкіна, головний редактор інформагентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко, головний редактор "РБК-Україна" Сергій Щербина, головна редакторка інтернет-видання "Гордон" Олеся Бацман, колишній гендиректор телеканалу "112. Україна" Єгор Бенкендорф, генпродюсер телеканалу NewsOne Василь Голованов, голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та інші представники українських медіа.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі