Зеленський розкритикував журналіста та видання після запитання про плани щодо оподаткування ФОП

Доповнено
Поділитися
Зеленський розкритикував журналіста та видання після запитання про плани щодо оподаткування ФОП © Сайт президента України
В першу чергу президент запитав журналіста, чому він не ФОП.

Президент Володимир Зеленський заявивши, що підтримує позицію уряду щодо ліквідації схем оптимізації сплати податків через фізичних осіб-підприємців. Він вважає, що зараз компанії використовують схеми з ФОП для ухилення від сплати податків, а його команда і уряд "хоче побороти такі корумповані схеми".

"Все, що вони хотіли, подолати такі корупційні схеми. Ось до чого цей законопроект, от до чого було це рішення. Думаю, вони на правильному шляху. І це забезпечить нам вихід економіки з тіні, всі повинні платити податки", – сказав Зеленський в рамках так званого прес-марафону.

Але перш ніж дати відповідь на це питання, президент Зеленський дорікнув журналіста "НВ", якому належав питання, в тому, що він сам ФОП.

"А ви хіба не ФОП? Як не ФОП? Як же тоді ви працюєте?", - сказав президент.

Після відповіді журналіста, що він працює як належить за трудовою, Зеленський дорікнув НВ в тому, що генеральним директором інвестиційної компанії Dragon Capital, який володіє виданням, є громадянин Чехії Томаш Фіала.

"Я давно хотів запитати: а звідки гроші у вашій компанії - НВ? Західні? Фіала? Він громадянин України?", - запитав президент журналіста, і у відповідь на те, що Томаш Фіала є громадянином Чехії, продовжив: "Я маю на увазі, що українські засоби масової інформації фінансуються іноземними компаніями. Я правильно зараз розумію?".

Після цього Верстюк пояснив Зеленському, що Dragon Capital є українською компанією, а всі бізнес-активи інвестора Томаша Фіали знаходяться на території України. Тоді Зеленський дорікнув гендиректора компанії в тому, що відповідні активи в минулому нібито належали оточенню президента-втікача Віктора Януковича.

У відповідь на цю фразу президента журналіст НВ Іван Верстюк відповів: "Мені здається, краще нехай медіа володіють громадяни ЄС, ніж корумповані олігархи".

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі