Зеленський визначить кандидата в мери Києва від "Слуги народу" в червні

Поділитися
Зеленський визначить кандидата в мери Києва від "Слуги народу" в червні Після праймеріз залишиться 2-3 кандидата від "Слуги народу" © РБК-Україна
Участь у праймеріз зможуть взяти 4-6 кандидатів. Свою участь підтвердили четверо.

Участь в праймеріз кандидатів від "Слуги народу" на посаду мера Києва братимуть від 4 до 6 осіб. Фракція визначиться з остаточним переліком на окремому засіданні. Про це повідомив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передає РБК-Україна.

Депутат пояснив, що за результатами праймеріз і соціологічних опитувань вдасться скоротити кількість потенційних кандидатів до 2-3. Відбирати ж основного кандидата від "Слуги народу" буде особисто президент Володимир Зеленський разом з партійним керівництвом і представниками Офісу президента.

"Участь в праймеріз зможуть взяти 4-6 осіб. Мінімум четверо вже є. Балотуватися від "Слуги народу" може один кандидат. В результаті праймеріз ми вийдемо на дві, максимум три кандидатури, з яких президент вибере разом з керівництвом партії, хто з них може бути одним кандидатом, якого партія буде висувати вже у вересні", - розповів Корнієнко.

За його словами, зараз підтвердили бажання взяти участь у праймеріз четверо народних депутатів: Олександр Дубинський, Олександр Качура, Микола Тищенко та Олександр Ткаченко.

"Є ще Микола Тищенко, але він не заявляв публічно про участь у праймеріз. Але є підстави вважати, що він буде брати участь у ньому, так чи інакше. 4-6 кандидатів, це я кажу з урахуванням того, що можливо з'являться. Сьогодні немає, а завтра "бац" і з'являться. Можливо, в нашій фракції ще хто виявить бажання. Наприклад, Качура узяв і зібрався. Ми не очікували. Це для нас несподіванка", - розповів нардеп.

Політик також пояснив, що голова комітету з гуманітарної політики Олександр Ткаченко зможе взяти участь у праймеріз кандидатів, незважаючи на рішення фракції призначити його міністром культури.

"Ткаченко поки що не знімав відео про те, що він тепер не бере участі в праймеріз. Значить він ще продовжує брати в них участь", - додав він.

Він також зазначив, що "Слуга народу" визначиться з основним кандидатом на посаду мера Києва вже в цьому місяці.

Читайте також: Політики обіцяють врятувати світову економіку "чого б це не коштувало" - The Economist

Як раніше повідомлялося, народний депутат з фракції "Слуга народу" Микола Тищенко на засіданні Верховної Ради у вівторок намагався затвердити свої банери у президента Володимира Зеленського.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі