Зеленський ввів до складу РНБО колишнього соратника Тимошенко, Ющенка і Медведчука

Поділитися
Зеленський ввів до складу РНБО колишнього соратника Тимошенко, Ющенка і Медведчука Олексій Данілов став заступником Олександра Данилюка © День
При президентові Ющенку Данілов очолював Луганську облдержадміністрацію, а в 1990-х був головою міськради.

Президент Володимир Зеленський призначив заступником секретаря Ради національної безпеки й оборони Олексія Данілова – колишнього народного депутата і голову Луганської облдержадміністрації.

"Призначити Данілова Олексія Мячеславовича заступником секретаря Ради національної безпеки й оборони України", - йдеться в президентському указі №551/2019 від 23 липня.

За даними з відкритих джерел, Данілов у 1994-1997 роках був головою Луганської міської ради, а у 2004 році очолював регіональний штаб кандидата в президенти Віктора Ющенка. Після перемоги на виборах той призначив Данілова головою Луганської обласної державної адміністрації. Проте вже в лютому 2005 року його на цій посаді змінив Геннадій Москаль.

У 1996-1997 роках Данілов був членом партії СДПУ(о), головою якої на той час був Василь Онопенко, а його заступником – Віктор Медведчук.

У 2000 році Данілов став членом партії "Яблуко" Михайла Бродського, яка в 2006 році була перейменована на "Партію вільних демократів".

У 2006 році був обраний до Верховної Ради п'ятого скликання за списком "Блоку Юлії Тимошенко".

Після того, як Ющенко розпустив парламент, Данілов балотувався в депутати за списком "Партії вільних демократів", але вона не подолала прохідний бар'єр.

Нагадаємо, 28 травня президент Володимир Зеленський призначив колишнього міністра фінансів Олександра Данилюка секретарем Ради національної безпеки й оборони.

Зеленський також ввів до складу РНБО в. о. голови СБУ Івана Баканова, новопризначених начальника Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака і голову СЗР Олексія Бухарєва, голову Держфінмоніторингу Ігоря Черкаського, голову ОП Андрія Богдана та його заступників Вадима Пристайка і Руслана Рябошапку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі