Зеленський вже готується внести до Ради подання на нового генпрокурора – ЗМІ

Поділитися
Зеленський вже готується внести до Ради подання на нового генпрокурора – ЗМІ Припущення про призначення Рябошапки генпрокурором поступово стають даністю © Сайт президента України
Як і очікувалося, це буде заступник голови Офісу президента України Руслан Рябошапка.

Президент Володимир Зеленський незабаром планує внести до нової Верховної Ради проект постанови, у якій пропонується кандидатура нового генерального прокурора України замість діючого зараз Юрія Луценка, повідомляє LB.ua із посиланням на власні джерела.

Як і очікувалося, це буде заступник голови Офісу президента України Руслан Рябошапка – саме він став головним претендентом на цю посаду.

Втім, відзначає видання, все ще не виключається можливість того, що місце генерального прокурора займе нинішній в. о. голови Служби безпеки України Іван Баканов, а Рябошапка, у свою чергу, сяде у крісло Баканова.

Як відомо, генеральний прокурор України призначається на посаду і звільняється президентом України за згодою Верховної Ради. Парламент може висловити недовіру генеральному прокурору, що має наслідком його відставку з посади. З травня 2016 року цю посаду обіймає Юрій Луценко.

23 липня президент України Володимир Зеленський повідомив, що заступник голови Офісу президента Рябошапка розглядається як один із кандидатів на посаду генпрокурора України.

У свою чергу генпрокурор Луценко 6 серпня заявив, що подасть у відставку з посади, коли Верховна Рада 9-го скликання приступить до роботи. "Як тільки новий парламент збереться ... я подам заяву про відставку", - сказав він в ефірі "Радіо НВ".

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко в даний момент знаходиться в офіційній відпустці, про що 22 липня повідомила його прес-секретар Лариса Сарган.

Докладніше читайте в матеріалі Лємєнова "Звільнення Луценка: ні любові, ні смутку, ні жалю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі