Зеленського фінансують люди Суркова і Малофєєва - Insider

Поділитися
Зеленського фінансують люди Суркова і Малофєєва - Insider © Команда Зеленського/Facebook
Малофєєва називають фінансистом "русского мира". Сурков - один з ключових радників Путіна, який ще в 2014 році планував фінансувати кандидатуру Зеленського, кажуть розслідувачі.

Російське видання The Insider повідомило про те, що зламане листування бойовика збройного угруповання "ДНР" Дмитра Хавченка вказує на те, що кампанія кандидата в президенти України Володимира Зеленського фінансується представниками російських спецслужб, а зокрема людьми так званого фінансиста "русского мира" Костянтина Малофєєва і радника Путіна Владислава Суркова.

Розслідувачі The Insider вивчили листування і з'ясували, про які листи і гроші йдеться.

Зазначається, що 7 квітня український центр "Миротворець" звернувся до правоохоронців з інформацією про те, що "25 лютого 2019 року офіцер російських спецслужб Андрій Пінчук після узгодження з невідомими особами, дав безпосередню вказівку фактичному власнику криптобіржі WEX і бойовику з "ДНР" Хавченку Дмитру Васильовичу періодично виводити з криптовалюти в готівкову форму значні суми грошей з метою подальшої їх передачі за наявними каналами для фінансування передвиборної кампанії кандидата в президенти України Володимир Зеленського".

"Миротворець" посилався на зламану переписку бойовика "ДНР" Хавченка, який керує кримським відділенням "Союзу добровольців Донбасу".

Розслідувачі пишуть, що Хавченко - людина Олександра Бородая, який раніше працював піарником Малофєєва, а після вторгнення в Україну був так званим "прем'єр-міністром" "ДНР". Полковник ФСБ РФ Пінчук також брав активну участь в агресії проти України і тоді був "міністром держбезпеки" "ДНР". У той же час "міністром оборони" " ДНР" був Ігор Гіркін (він же Стрєлков), який також працював на Малофєєва. Сьогодні Пінчук глава "Московського відділення Союзу добровольців Донбасу", який курує Сурков.

Судячи з листування, пише видання, в ніч на 25 лютого цього року Пінчук дав знак Хавченку про те, що необхідно перевести "перші 200 тисяч" на "акції коміка", а решта буде вирішуватися в залежності від результатів соціології. Хавченко через кілька годин відповідає, що починає "вивод з крипти" і що гроші прийдуть адресату протягом тижня.

Insider

26 лютого Хавченко написав листа на адресу штабу Зеленського в Миколаєві (mykolaiv@ze2019.com), де стоять лише дві цифри - 4 і 200 - і як випливає з попереднього листа, це означало 4 перекази по 200 тисяч.

Insider

The Insider встановив справжність адреси електронної пошти Хавченка, і розслідувачі знайшли старе резюме Пінчука, де вказано саме цей email.

Insider

Видання пише, що є факти, які вказують на ймовірність такого фінансування: ще в 2014 році Сурков планував фінансувати кандидатуру Зеленського - про це стало відомо за довго до того, як Зеленський став думати про участь у виборах.

Зазначається, що сам факт того, що ще в 2014 році Кремль готувався виділити кілька сотень тисяч доларів для підтримки Зеленського - досить важливий контекст, з огляду на свіжу зламану переписку бойовика "ДНР".

У розслідуванні проекту Bihus.Info йдеться про ролі юриста Коломойського Андрія Богдана у роботі штабу Зеленського. Богдан, не маючи офіційного статусу в штабі, проводить консультації та зустрічі від імені кандидата у президенти. У грудні минулого року Богдан разом з командою "95 кварталу" провели чотири дні в Ізраїлі. Через чотири дні після їх повернення до України стартувала передвиборча кампанія Зеленського.

За даними проекту "Схеми", в 2017-2018 Зеленський 13 разів літав до міст, де мешкає олігарх Ігор Коломойський: 11 раз до Женеви і двічі до Тель-Авіву. У кожній другій поїздці Зеленського супроводжував довірений юрист Коломойського Андрій Богдан.

Крім того, 3 квітня Богдан зустрічався з директором НАБУ Артемом Ситником, щоб обговорити "антикорупційну стратегію" Зеленського.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі