Зеленського запросили на засіданні Ради президентів СНД, з якої Україна вийшла

Поділитися
Зеленського запросили на засіданні Ради президентів СНД, з якої Україна вийшла У СНД роблять вигляд, що не помітили виходу України © Сайт президента России
Україна припинила участь у роботі органів Співдружності незалежних держав, проте там, схоже, про це не знають.

Президенту України Володимиру Зеленському направили запрошення на участь у засіданні Ради президентів Співдружності незалежних держав, що відбудеться 11 жовтня в столиці Туркменістану Ашхабаді. А очільника МЗС Вадима Пристайка запросили на засіданні Ради міністрів закордонних справ СНД, повідомляє "УНН" із посиланням на Виконавчий комітет Співдружності.

У Виконкомі СНД уточнили, що крім запрошень Зеленському і Пристайку відправили порядок денний і проекти документів, які планують розглянути на цих засіданнях.

Проте офіційний Київ досі не відповів на запрошення. І це не дивно, так як Україна вже фактично завершила вихід з СНД.

Нагадаємо, 2 травня 2018 року Рада національної безпеки і оборони підтримала пропозицію щодо припинення участі українських представників у діяльності органів СНД. РНБО доручила Міністерству закордонних справ вжити в установленому порядку заходи щодо припинення дії окремих міждержавних угод.

19 травня п'ятий президент Петро Порошенко підписав указ, яким остаточно було припинено участь України в роботі статутних органів СНД й зачинилося постійне представництво при цій організації.

Докладніше про "вихід" із СНД читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Цивільний шлюб із розрахунку" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі