Журналістка розповіла про роздратування Помпео через запитання про Йованович та Україну

Поділитися
Журналістка розповіла про роздратування Помпео через запитання про Йованович та Україну © Gage Skidmore / Wikipedia.org
"Ви думаєте американцям не байдужа Україна?", - буцімто запитав високопосадовець.

Журналістка видання NPR Мері Келлі стверджує, що держсекретар США Майк Помпео після інтерв'ю із незручними запитаннями у приватній розмові почав кричати на неї й запитав: "Ви думаєте американцям не байдужа Україна?". За її словами, у цьому реченні високопосадовець використав нецензурне слово, передає "Голос Америки".

Зазначається, що під час інтерв'ю з NPR у п'ятницю Помпео, зокрема, поставили запитання про роботу Держдепартаменту та його позицію щодо звільнення експосла США в Україні Марі Йованович. Він сказав, що повівся "правильно" у ситуації навколо Йованович і захищав усіх співробітників Держдепу. Помпео буцімто припинив інтерв'ю після того, як журналістка запитала його про приклад, як саме він захищав посла. Келлі стверджує, що після закінчення інтерв'ю її відвели до приватної вітальні Помпео, де той почав на неї кричати.

"Він кричав на мене приблизно стільки ж, скільки тривало саме інтерв'ю. Йому не сподобалось, що його питали про Україну. Він запитав: "Ви думаєте американцям не байдужа Україна?". Він використав слово, що починається з літери F, у цьому реченні та багатьох інших. Він запитав, чи можу я знайти Україну на мапі. Я відповіла, що так, і він сказав помічникам, щоб принесли мапу світу без написів. Я показала на мапі Україну. Він прибрав мапу. Він заявив "люди про це почують"", - розповіла журналістка.

Наразі у соцмережах експерти та політики США активно обговорюють цю розповідь співробітниці ЗМІ.

Нагадаємо, що держсекретар США Майк Помпео планує прибути до Києва 30 січня. Він відвідає Україну в рамках поїздки до Великої Британії, України, Білорусі, Казахстану та Узбекистану, що триватиме з 29 січня по 4 лютого. Під час візиту до Києва, Помпео планує зустрітись з президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Вадимом Пристайком та міністром оборони Андрієм Загороднюком.

Раніше Палата Представників Конгресу США оприлюднила нові докази у справі про імпічмент президента Дональда Трампа. Серед них були документи про те, що під час каденції в Україні посла США Марі Йованович, за нею нібито незаконно стежили та втручалися в роботу її електронних ґаджетів. Згідно з опублікованою інформацією, все це здійснювали на замовлення громадян Сполучених Штатів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі