Зміна графіку транспорту та контроль за ринками: як Кабмін планує стримати спалах COVID-19

Поділитися
Зміна графіку транспорту та контроль за ринками: як Кабмін планує стримати спалах COVID-19 17 червня Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 липня © LB.ua
"Зараз ми в першу чергу акцентували увагу на тому, щоб суб'єкти господарювання створили умови для дотримання людьми протиепідемічних заходів".

Для того, аби стримати новий спалах коронавірусу COVID-19, Держпродпотребслужба і Нацполіція будуть посилено перевіряти та контролювати ринки, заклади громадського харчування, ТЦ, магазини, перукарні, спортзали та готелі на дотримання правил та рекомендацій МОЗ. Про це пише видання "РБК Україна" з посиланням на головного санлікаря країни Віктора Ляшка.

За його словами, такі перевірки зможуть вплинути на подальшу реакцію громадськості на поширення COVID-19.

"Зараз ми в першу чергу акцентували увагу на тому, щоб суб'єкти господарювання створили умови для дотримання людьми протиепідемічних заходів. Адже, якщо не буде контролю на вході в супермаркет за кількістю відвідувачів, що одночасно знаходяться всередині, і наявністю у них масок, люди будуть приходити і формувати скупчення", - пояснив Ляшко.

Також відомо, що Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручила Держпраці провести контроль тих виробництв, на яких працює більше 250 працівників. Крім цього, для зменшення можливостей великого скупчення людей буде змінено графік роботи громадського транспорту та збільшено кількість поїздів метро.

"Коли ми обговорювали послаблення протиепідемічних заходів, і перевізники, і мери міст стверджували, що вони випустять максимальну кількість рухомого складу на маршрути. Насправді, цього не сталося", - сказав головний санітарний лікар.

Читайте також: "Понад 80 варіантів" — в МОЗ з десятків сценаріїв розвитку коронавірусу в Україні вибрати найоптимістичніші

Нагадаємо, упродовж тижня епідеміологічна ситуація в Україні значно погіршилась, кількість нових випадків інфікування щодня зростає. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив цю тенденцію небажанням українців дотримуватися правил профілактики коронавірусу.

"Якщо ми говоримо про конкретні причини, я ще раз хочу підкреслити, пом'якшення карантину - це не скасування. Те, що ми перестали дотримуватися правил, які рекомендує МОЗ - ми бачимо ці цифри... І це головна причина", - зазначив він.

17 червня Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 липня, а також оновив механізми, за якими в регіонах зі значним поширенням коронавірусу можуть посилювати карантинні обмеження. Карантин в Україні діє з 12 березня, перший етап послаблення обмежень розпочався 11 травня.

Раніше Кабмін перевірив обласні держадміністрації на предмет виконання рішень уряду щодо запобігання поширенню в Україні коронавірусу. Зокрема, сумарно оцінювалося виконання доручень уряду та прем'єр-міністра. За результатами перевірки Кабмін склав рейтинг ОДА.

Кожну область оцінювали за 5-бальною шкалою за сімома показниками. Кожна з областей могла отримати максимум 35 балів. У п'ятірку лідерів увійшли такі області: Донецька - 31 бал, Хмельницька - 27 балів, Харківська - 25 балів, Дніпропетровська - 25 балів і Київська - 25 балів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі