Звільнення всіх членів ЦВК ставить під питання легітимність проведених виборів – Сліпачук

Поділитися
Звільнення всіх членів ЦВК ставить під питання легітимність проведених виборів – Сліпачук Сьогодні комітет Ради схвалив подання Зеленського про відставку всіх членів ЦВК © ЦВК / Facebook
Президент України хоче розпустити ЦВК найближчим часом.

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила про те, що політичне рішення про звільнення членів ЦВК ставить під питання легітимність виборчих процесів, проведених комісією. Про це вона сказала на засіданні Комітету з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

"Я підкреслюю, що ЦВК певною мірою є органом, який легітимізує як президентську владу, так і парламентську. Зараз ви порушили питання, яке ставить під питання безпосередньо легітимність проведених виборчих процесів всупереч усьому тому, про що говорить усе спостереження – як національне, так міжнародне", - сказала голова комісії.

Сліпачук підкреслила, що будь-яке політичне рішення має відповідати закону. За її словами, аргументи щодо політичної заангажованості Центрвиборчкому не відповідають дійсності. Вона зазначила, що чинний склад комісії успішно провів дві виборчі кампанії в ОТГ, президентські та парламентські вибори.

Міжнародні спостерігачі констатували, що багато проблем, з якими зіткнулася ЦВК, є проблемами виборчого законодавства і беззаконня в судах, додала Сліпачук.

Як відомо, Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував народним депутатам підтримати подання президента про дострокове припинення повноважень всіх членів ЦВК.

Нагадаємо, 10 вересня DT.UA з джерел в Офісі президента (ОПУ) стало відомо, що Центральна виборча комісія (ЦВК) буде розпущена Верховною Радою найближчим часом. ОПУ підготував подання глави держави з вимогою про розпуск ЦВК.

Пізніше прессекретарка апарату Верховної Ради Ірина Кармелюк підтвердила, що в парламенті отримали 10 вересня від Володимира Зеленського подання на дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі