Звільнено колишнього представника «Нафтогазу» у «газовій справі» проти Тимошенко

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Начальника Управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Ігоря Костя 1 листопада 2011 року звільнено з роботи.

Як відомо, І.Кость переважну більшість часу представляв «Нафтогаз» (як цивільного позивача) під час розгляду Печерським районним судом «газової» кримінальної справи по обвинуваченню екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Однак на завершальній стадії цієї справи він «несподівано» був замінений іншим представником «Нафтогазу».

Саме проти заміни І.Костя одноголосно виступали захисники Ю.Тимошенко, а сама вона заявила: «Цей представник цивільного позивача робив усе для того, щоб займати правову позицію, об’єктивну позицію, моральну позицію, і я думаю, що причина заміни полягає в тому, що прокуратуру не влаштовують люди, у яких є совість, професійність, не влаштовують ті, хто може займати чесну і об’єктивну позицію».

Перед тим, як І.Кость залишив залу судового засідання, Ю.Тимошенко подякувала йому за те, що «він був справжньою людиною на цьому процесі».

Офіційна підстава звільнення І.Костя – «за угодою сторін».

І.Кость працював у «Нафтогазі» з 2000 року: спочатку - головним юрисконсультом, потім очолював відділ, а з 2003 року - Управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту.

І.Кость був одним з найбільш кваліфікованих юристів «Нафтогазу», який приймав участь у важких та особливо важливих судових справах. Він - інвалід війни в Афганістані 2-ї групи; має державні нагороди; є батьком двох неповнолітніх дітей (у т.ч. дитини-інваліда).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі