ЗМІ: Науковці знайшли бозон Хіггса

Поділитися
© forum.pocket-video.com.ua
За деякими відомостями, співробітникам CERN, що працюють з Великим адронним коллайдером (ВАК), вдалося виявити бозон Хіггса, пише The Daily Mail.

Хоча про «повноцінне наукове відкриття» говорити поки рано, найближчим часом вчені розкажуть про свої спостереження. Остаточним успіхом пошуки можуть увінчатися у перші кілька місяців наступного року.

Як пояснює кореспондент Фіона Макрей, бозон Хіггса повідомляє масу частинкам, що складають атоми, з яких, у свою чергу, «складається все, що є у Всесвіті, - від планет до людей». Існування бозона Хіггса було передбачено у 1964 році фізиком Пітером Хігсом з Единбурзького Університету.

ВАК на близькосвітлових швидкостях зіштовхує між собою пучки протонів, завдяки чому відтворюються умови, що існували за мить після Великого вибуху. Згідно з робочою теорією, за кожен трильйон зіткнень виникає кілька бозонів Хіггса. Ці частинки дуже нестійкі і швидко руйнуються. Передбачається, що сліди їхнього розпаду саме і є свідченням існування бозона Хіггса, пише кореспондент.

У понеділок, 12 грудня, дані, що свідчать про існування бозона Хіггса, були незалежно один від одного отримані двома командами науковців. Тим не менше, вони не стануть оголошувати про остаточну перемогу доти, поки не переконаються, що такі результати не могли бути випадковістю. Якщо підсумки експерименту будуть підтверджені, почнеться вивчення властивостей бозона Хіггса і перевірка їх на відповідність існуючим теоріям.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі