Вчені розрахували наслідки зіткнення Землі з чорною дірою

Поділитися
© zelgan.ru
Крім того, вчені встановили, що час очікування однієї такої події становить приблизно 10 мільйонів років.

Вчені розрахували наслідки зіткнення Землі з первинної чорною дірою. Статтю вчених прийнято до публікації в The Astrophysical Journal.

Первинні чорні діри утворилися одразу після Великого вибуху. Це об'єкти відносно невеликої (за космічними мірками) маси - в рамках роботи розглядалися діри до мільярда тонн. Діаметр такої діри можна порівняти з діаметром ядра атома водню - кілька фемтометрів (1 фемтометр дорівнює 10-15 метрів). Ці чорні діри є одним з кандидатів на звання темної матерії.

У рамках нової роботи вчені розрахували, що саме відбудеться в разі зіткнення такої діри з Землею, а також оцінили ймовірність такого зіткнення. Виявилося, що результатом такого зіткнення буде сейсмічна хвиля, яка досягне всіх точок поверхні планети приблизно одночасно. Магнітуда такого поштовху буде 4, і його практично неможливо буде зафіксувати.

Крім того, вчені встановили, що час очікування однієї такої події становить приблизно 10 мільйонів років. У свою чергу проходження такої діри поруч із Землею відбувається приблизно раз у 100 тисяч років. З цього фізики зробили висновок, що зустріч з діркою, що представляє хоч якусь небезпеку малоймовірна.

У червні 2011 року фізики запропонували аналогічний спосіб виявлення зіткнення первинних чорних дір з Сонцем. У своїх викладках вчені показали, що при подібних зіткненнях зірка починає злегка вібрувати на ультразвукових частотах. Дослідники також показали, що з існуючим обладнанням такі коливання можна зареєструвати. !zn

Читайте також:

На поверхні Сонця NASA зафіксувало торнадо (відео)

Вчені знайшли у Землі пульс

Російські астрономи знайшли місяць у екзопланети

Місяць є не єдиним природним супутником Землі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі