Більше 40% українців очікують погіршення життя в найближчі п'ять років

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Велика частина українців очікує, що умови життя в країні через п'ять років погіршаться. Такі результати репрезентативного опитування DW-Trend, проведеного в жовтні 2011 року Інститутом вивчення ринку та громадської думки IFAK Ukraine на замовлення української редакції Deutsche Welle.

Тільки 22% жителів України вважають, що через п'ять років умови життя в країні зміняться на краще, 41%, згідно з даними опитування, чекає погіршення. Решта 37% опитаних вважають, що все залишиться без змін.

З точки зору українців, економічна ситуація в країні залишається найбільшою проблемою - так вважає 71% опитаних у жовтні 2011 року. Друге місце в списку найбільш важливих проблем займає корупція (57% відсотків). На третьому місці - чиновницьке і міліцейське свавілля. Якщо ще рік тому (у грудні 2010 року) кожен третій українець (34%) зараховував свавілля влади до числа найважливіших проблем, то зараз так вважають вже 43%.

Ще 31% опитаних назвали порушення прав людини однією з найважливіших проблем у країні. Торік правозахисну тематику згадали в опитуванні лише 24% респондентів. Проблему тероризму в Україні актуальною вважають лише 12% респондентів.

Опитування DW-Trend в Україні проходило одразу після винесення вироку колишньому прем'єр-міністрові країни Юлії Тимошенко, яку звинуватили в перевищенні службових повноважень. За даними опитування з'ясувалося, що дії судової влади в ході цього процесу викликають у населення недовіру. Практично кожен другий (52%) вважає кримінальне переслідування Тимошенко політично вмотивованим, і лише 31% вважає його правомірним.

Всього в опитуванні брала участь тисяча мешканців з різних регіонів України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі