Брейвік пообіцяв не оскаржувати вирок, якщо його визнають осудним

Поділитися
У тому випадку якщо суд вирішить, що Брейвік здоровий, його відправлять до в'язниці на термін до 21 року. Якщо ж терориста буде оголошено неосудним, то його, найпевніше, відправлять на довічне лікування в психіатричну лікарню.

Норвезька ультраправий терорист Андерс Брейвік 24 травня заявив, що не стане оскаржувати обвинувальний вирок, якщо його визнають осудним.

«Немає жодної причини, з якох я б став подавати апеляцію, якщо мене оголосять кримінально відповідальним за вчинене", - сказав Брейвік.

Раніше він давав зрозуміти, що волів би понести покарання, як людина, що зробила свої злочини в здоровому розумі, а не відправитися на примусове лікування в психіатричну лікарню.

Наразі суд має у своєму розпорядженні результати двох протилежних за змістом психіатричних експертиз. Згідно з першою, він страждає параноїдальною шизофренією, з другою його названо загалом здоровим.

Читайте: Терорист Брейвік пояснив вбивство 77 осіб самообороною

У тому випадку якщо суд вирішить, що Брейвік здоровий, його відправлять до в'язниці на термін до 21 року (більш тривале покарання місцеве законодавство не передбачає). Якщо ж терориста буде оголошено неосудним, то його, швидше за все, відправлять на довічне лікування в психіатричну лікарню.

22 липня Брейвік підірвав бомбу в центрі Осло, після чого вирушив у літній молодіжний табір, де почав вбивати всіх підряд з автомата. Загальне число жертв його злочинів досягло 77 осіб.

Пояснюючи свої дії, він сказав, що хотів «розтрусити» норвезьке суспільство, паралізоване перед загрозою ісламізації. !zn

Читайте також:

Опублікований «розстрільний список» Брейвіка: у ньому політики, журналісти й цілі організації

В Брейвіка запустили черевиком в залі суду

Брейвік налагодив зв'язок з російськими ультраправими

Повторна експертиза показала, що Брейвік осудний

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі