Колишньому співробітнику УБОЗу пред'явили звинувачення в організації вбивства Політковської

Поділитися
© ESA
Колишньому співробітнику столичного УБОЗу Сергію Хаджикурбанову слідство висунуло звинувачення в організації вбивства журналістки «Новой газеты» Ганни Політковської. Уточнене звинувачення було складено з урахуванням появи у справі нових фігурантів.

Іншим фігурантам справи буде також пред'явлено обвинувачення у новій редакції. Тим часом раніше ЗМІ повідомляли, що нове звинувачення вже пред'явлено іншим фігурантам. Офіційний представник СК РФ Володимир Маркін підтвердив пред'явлення звинувачення Хаджикурбанову, але не уточнив поточний статус решти фігурантів.

За версією слідства, замовлення на вбивство Г.Політковської надійшло від невстановленої особи кримінальному авторитету Лом-Алі Гайтукаєву. Під час підготовки злочину він був засуджений за інший злочин і доручив подальшу організацію вбивства С.Хаджикурбанову.

Колишній міліціонер, використовуючи свої зв'язки у правоохоронних органах, доручив чинному співробітникові ГУВС Москви, підполковнику Дмитрові Павлюченкову організувати стеження за Г.Політковською. Окрім того, С.Хаджикурбанов залучив до скоєння злочину трьох своїх племінників Ібрагіма, Джабраїла і Рустама Махмудових, останній з яких, за даними слідства, і застрелив журналістку 7 жовтня 2006 року у під'їзді її будинку.

Справа про вбивство Політковської вже розглядалася присяжними, які у 2009 році визнали невинними Хаджікурбанова, а також Ібрагіма і Джабраїла Махмудових. Виправдувальний вирок було скасовано Верховним судом і справу направлено ​​на новий розгляд, а потім на дослідування. Хаджикурбанов тим часом був засуджений за вимагання у Павлюченкова.

В ході подальших слідчих заходів був затриманий Рустам Махмудов, а Павлюченков зі свідка став обвинувачуваним. Окрім того, до справи включили Гайтукаєва, як початкового організатора вбивства. Його як і Хаджикурбанова етапували до Москви з колонії.

Ніхто з фігурантів справи не визнав свою провину за винятком Павлюченкова, який уклав угоду зі слідством і дав свідчення на спільників.

Нагадаємо, Г.Політковську було вбито в під'їзді свого будинку на Лісовій вулиці 7 жовтня 2006 року. В якості можливих причин вбивства розглядався той факт, що журналістка займалася чеченською тематикою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі