Для нормалізації ситуації на «Фукусіма» буде потрібно від 6 до 9 місяців

Поділитися
Для «холодної зупинки» пошкоджених ядерних реакторів на АЕС «Фукусіма-1» буде потрібно від шести до дев'яти місяців, заявив Цунехіса Кацумата, глава Tokyo Electric Power Со (TEPCO) на прес-конференції в неділю, 17 квітня.

При цьому, за його словами, відновлення стабільного охолодження реакторів і відпрацьованого ядерного палива в басейнах займе близько трьох місяців, повідомляє агентство «Кіодо».

Глава TEPCO також повідомив, протягом цього часу викиди радіації будуть продовжуватися, поступово знижуючись.
«Ми зробимо все можливе для стримування викиду радіоактивних матеріалів за допомогою стабільного охолодження реакторів і басейнів з відпрацьованим паливом», сказав Ц. Катсумата.
Він також сказав, що він готовий подати у відставку і відставку взяти на себе відповідальність за ядерну катастрофу.
Нагадаємо, сильний землетрус магнітудою 9,0 стався в Японії 11 березня. За ним пішло цунамі, в результаті чого інфраструктура північно-східних районів країни була практично зруйнована. Крім того, стихійне лихо вивело з ладу систему охолодження реакторів на АЕС «Фукусіма», що призвело до аварії і витоку радіації.
Аварії на «Фукусіма-1» присвоєно найвищу, сьому категорію небезпеки. Раніше цей рівень присвоювався тільки катастрофі на Чорнобильській АЕС у 1986 році.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі