Карпачова: В Україні сьогодні забороняють майже всі акції протесту

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Українські суди забороняють сьогодні понад 90% акцій протесту. Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова.

«Вважаю, що права на вираження свободи думки і слова, мирних зборів і маніфестацій мають бути гарантовано дотримані. Народ цілком правомірно прагне до прямого і відвертого діалогу з владою, вимагає врахування суспільних думок та власних інтересів у процесі прийняття рішень, які стосуються життя людини», - зазначила вона.

«Реформи мають призводити не до звуження гарантованих Конституцією та законами України прав громадян, а до їх реального забезпечення. Лише у такий спосіб ми зможемо ефективно протистояти гострим викликам, що постають перед Україною: подолати бідність, від якої наразі потерпає переважна більшість населення; захистити права соціально уразливих категорій громадян – дітей, інвалідів, осіб похилого віку, а також мігрантів; забезпечити права людини на справедливий суд та правовий захист; подолати ґендерний дисбаланс, усі прояви дискримінації та ксенофобії; викорінити такі ганебні явища, як корупція, насильство, тортури та торгівля людьми», - додала Н.Карпачова.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі