Кернес запровадить ідею Черновецького: «Кращий дім» для бабусь

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Харківська міськрада має намір запозичити досвід Москви у сфері житлово-комунального господарства (ЖКГ), і перші кроки може бути зроблено у 2012 році.

Делегація з Харкова днями відвідала Москву, де вивчила досвід російських колег у сфері ЖКГ.

Голова української делегації, заступник мера Харкова з питань житлово-комунального господарства Андрій Парамонов, зазначив, що харків'ян зацікавила низка програм, які реалізуються у Москві. Зокрема у Москві діє програма "Договір довічного утримання", згідно з якою уряд виплачує літнім людям щомісячну грошову компенсацію з наступним придбанням їх житла.

"Одне з основних завдань, поставлених урядом Москви, - організація цивілізованого підходу та створення ринкових умов у сфері ЖКГ. Нам було надано всю інформацію для формування української регіональної програми реформування ЖКГ. Зараз ми обробляємо ці дані і вивчаємо те, що може підійти нам з позицій українського законодавства. Але, сподіваюся, перші кроки ми зробимо вже наступного року", - сказав А.Парамонов.

ZN.UA Нагадаємо, що програма «квартира в обмін на фінансову допомогу» вперше в Україні була впроваджена у Києві мером Леонідом Черновецьким. Програма під назвою «Кращий дім» закінчилася невдачею.

За даними мера, за перший рік місто від діяльності такого підприємства мало отримати більше 1 млрд грн. У той же час, за весь час роботи КП перерахувало до бюджету Києва кошти на суму 4748 грн. За цей же час «Кращий дім» допустив розтрати бюджетних грошей на суму понад 1,1 млн грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі