МЗС: Українців у Лівії ніхто не розстрілював

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Повідомлення хорватської газети «Вечерни лист» про розстріл у Лівії 11 громадян України не відповідають дійсності. Про це заявив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.

За його даними, 13 вересня Міністерство закордонних справ України та Посольство України у Лівії проводили детальну перевірку повідомлень деяких ЗМІ про розстріл у місті Місурата групи людей, серед яких могли бути громадяни України.

За попередньою інформацією, отриманою від компетентних джерел Лівії з посиланням на військове командування міста Місурата, встановлено, що повідомлення про розстріл одинадцяти громадян України не відповідає дійсності.

Дипломатичну місію України сповістили про те, що в разі затримання громадян України про це відразу було б поінформовано Посольство України у Тріполі, а громадянам гарантовано право на захист.

Також О.Дікусаров повідомив, що інформація про розстріл громадян України в Місураті також не була підтверджена українськими лікарями, які працюють в цьому місті, і поруч з дипломатичними місіями інших країн.

У той же час, українські дипломати будуть і надалі перевіряти інформацію, поширену засобами масової інформації.

Окрім того, Посольство України у Лівії продовжує працювати над питанням звільнення наших співвітчизників, затриманих у Тріполі на початку вересня. 13 вересня посол України провів низку зустрічей, у тому числі з представником зовнішньополітичного відомства Національної перехідної ради Лівії та гуманітарним координатором ООН з питань Лівії. Українська сторона вкотре підкреслила, що затримані громадяни України не є військовими особами, і працювали в Лівії за приватними контрактами у нафтогазовій сфері. У зв'язку з цим було підкреслено необхідність якнайшвидшого встановлення причин затримання українців, їх звільнення і повернення на Батьківщину.

Нагадаємо, хорватська газета «Вечерни лист» з посиланням на одного з командирів повстанців Абдельазіза Мадіні повідомила про те, лівійські повстанці розстріляли в місті Місурата 11 українських найманців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі