На одеській «Петрівці» - переділ: конфісковано товару на $300 000

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
8 грудня одеський ринок "Книжка" (аналог київської «Петрівки») зазнав масштабної перевірки обласної податкової міліції.

За словами прес-секретаря облДПА Ольги Биковської, обшуки і вилучення товару на ринку здійснено в рамках розслідування кримінальної справи за фактом використання підроблених контрольних марок на контрафактних CD-дисках.

«Під час проведених заходів припинено діяльність підпільного цеху, керованого 33-річним одеситом, в якому виготовлялися відео- і аудіодиски», - повідомила вона «Сегодня».

За даними податківців, у підпільному цеху вилучено 15 тис. готових дисків і 4,5 тис. підроблених марок. А на масштабному обшуку, що відбувся згодом, на «Книжці» вилучено ще 70 тис. дисків «з ознаками фальсифікації». Сума арештованого товару - 2 млн 440 тис. грн. Окрім того у «чорних» валютних міняйл на «Книжці» було відібрано 195 тис. грн. і 10 тис. доларів.

На думку підприємців ринку, рейд податкової міліції пов'язаний з переділом сфер впливу.

«Податківці хочуть взяти «Книжку» під свій контроль - для цього й провели показовий «виступ». Але зробити це непросто. Адже у кожного з тих, хто торгує на ринку, є покровителі з лав силовиків - у кого друзі в СБУ, у кого - у прокуратурі. Середня ставка данини - $200-300 на місяць. Але і сплата таких грошей «криші» не страхує нас від перевірки інших структур. Тому кожного разу доводиться віддавати перевіряючим від $100 до $300», - зізнався власник лотка на «Книжці» Віктор М.

За його словами, цього разу «домовитися» на місці вдалося всього двом продавцям: «Але не за гроші, а завдяки дзвінку своїм покровителям. Їхні ролети не зламали і продукцію не брали, хоча вони торгують таким самим контрафактом, як і інші».

Колега Віктора, підприємець Ігор (ім'я на прохання одесита змінено. - ред.) повідомив, що в ході обшуку правоохоронці вилучили у нього понад 20 тис. дисків. Але в опис вилученого потрапила тільки половина товару.

«10 тис. дисків було записано у протокол. Решту завантажили в машини без опису. Мені запропонували викупити їх на місці - по 5 грн за штуку!», - обурюється торговець.

У свою чергу, у прес-службі облДПА інформацію про те, що податківці нібито вимагали гроші у реалізаторів під час рейду, пропонують повідомляти за телефонами довіри.

«Якщо у підприємців є факти корупційних вимог співробітників податкової адміністрації, нехай телефонують на 346 214 в одеській ДПА та 0800501007 в ДПА України», - відповіла прес-секретар облДПА Ольга Биковська.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі