Німецький міністр відмовився від наукового ступеня через звинувачення у плагіаті

Поділитися
Міністр оборони Німеччини Карл-Теодор цу Гуттенберг остаточно відмовився від докторського ступеня після звинувачень у незаконному запозиченні деяких положень своєї дисертації.

Через звинувачення у плагіаті 39-річний міністр минулого тижня заявив про тимчасову відмову від наукового ступеня: поки не закінчиться розслідування.

Тепер в університеті Байрейта оголосили, що цу Гуттенберг попросив офіційно відкликати його ступінь доктора наук і визнав, що припустився серйозних помилок під час роботи над дисертацією. Втім, він наполягає, що зробив ці помилки ненавмисно.

Ситуація для самого цу Гуттенберга і для правлячої партії Німеччини - Християнсько-демократичного союзу - ускладнюється тим, що скандал вдарив якраз у рік виборів: у 2011-му ще у шести федеральних землях пройдуть вибори до місцевих парламентів. У Гамбурзі вони відбулися днями і закінчилися нищівною поразкою партії Ангели Меркель.

Цу Гуттенберг заявив виборцям, що відмова від наукового ступеня стала важким для нього рішенням, оскільки він працював над дисертацією протягом семи років.

Тим часом сама федеральний канцлер виступила на захист свого міністра: "Я призначила Гуттенберга міністром оборони. Я не призначала його на посаду вченого секретаря або доктора. Для мене важливо те, як він працює на посаді міністра оборони, а він може впоратись із цими обов'язками прекрасно", - заявила Меркель.

Відкинула вона і припущення про те, що скандал навколо наукового ступеня міністра оборони ФРН міг стати причиною недавнього провалу Християнсько-демократичного союзу, правлячої партії Німеччини, на земельних виборах у Гамбурзі.

Дисертація цу Гуттенберга називається "Конституція і конституційний договір: конституційний розвиток у США і ЄС", вона була закінчена у 2006 році, опублікована в 2009.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна», "Вести.Ru"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі