Сирійський посол вважає провокацією інформацію про використання хімічної зброї в Хомсі

Поділитися
Сирійський посол вважає провокацією інформацію про використання хімічної зброї в Хомсі © uatrip.com.ua
Інформація про те, що сирійські солдати закидали гранатами з отруйним газом позиції повстанців, є провокацією, спрямованою на створення приводу для іноземної інтервенції в цю країну. Посол Сирії у Москві Ріяд Хаддад впевнений, що завдяки зусиллям Росії і Китаю цього не трапиться.

Посол Сирії у Москві Ріяд Хаддад вважає інформацію про використання сирійськими військовими хімічної зброї проти опозиціонерів у місті Хомс провокацією, спрямованою на створення приводу для іноземної інтервенції в цю країну.

«Звичайно, це була провокація, і це є частиною плану зі здійснення психологічного тиску на уряд у Сирії», - продовжив дипломат.


- Армія Асада застосувала хімічну зброю проти повстанців у Хомсі

«Звичайно, все робиться для організації інтервенції у Сирію, але я гадаю, що завдяки зусиллям Росії і Китаю цього не трапиться», - додав Хаддад, відповідаючи на питання про те, чи могла ця провокація використовуватися як привід для іноземного вторгнення у Сирію.

Відповідаючи на запитання, які іноземні держави, на його думку, могли б стояти за даною провокацією, Хаддад пояснив, що в даному випадку варто говорити не про діяльність керівництва конкретних країн, а про недостовірне висвітлення подій в іноземних ЗМІ, зокрема турецьких і арабських, які намагаються тим самим реалізувати плани Заходу щодо Сирії.

На початку грудня у західній пресі з'явилися повідомлення, згідно з якими сирійські військові хіміки почали заповнювати артилерійські снаряди зарином. Готова до застосування хімічна зброя концентрується на трьох об'єктах, розташованих в околицях Дамаску, Хомса і Алеппо.

Відзначимо, армія Башара Ассада має найбільший арсенал хімічної зброї на Близькому Сході.

У липні представник сирійського МЗС Джихад Макдісі на прес-конференції в Дамаску заявляв, що його країна може використати хімічну зброю в разі іноземного військового втручання. У свою чергу США і Захід заявили, що можуть переглянути свою позицію і втрутитися в конфлікт, в разі застосування Сирією хімічної зброї. !zn


Читайте також:

Армія Асада застосувала хімічну зброю проти повстанців у Хомсі

NBC: Сирійська армія приготувала авіабомби з зарином і чекає наказу Асада про початок бомбардувань

США втрутяться у сирійський конфлікт, якщо Дамаск застосує хімічну зброю

Росія не буде постачати зброю до Сирії до врегулювання ситуації в країні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі