"Перший національний" зменшив обсяг мовлення українською мовою

Поділитися
© armor.kiev.ua
Національна телекомпанія України зменшила відсоток мовлення українською мовою, а також частку культурно-мистецьких та науково-просвітницьких передач. Про це повідомила 9 лютого прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Відсоток мовлення українською мовою НТКУ зменшила з 95% до не менше 75% загального обсягу добового мовлення.
Крім того, НТКУ збільшує частку інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач з 5 годин 29 хв до 6 год 27 хв, розважально-музичних - з 2 год 48 хв до 3 год 29 хв, але зменшує на 60 хвилин культурно-мистецькі передачі і на 30 хв науково-просвітницькі.
На засіданні Нацради з телерадіомовлення ухвалено позитивне рішення щодо переоформлення ліцензії на мовлення НТКУ в зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення.
На засіданні Нацради заступник генерального директора НТКУ Євген Буцан зазначив, що наразі основне завдання телеканалу - це розвиток, збільшення рейтингу, упорядкування і підвищення якості власного продукту.
Зміна відсотка мовлення державною мовою пояснюється тим, що канал приваблює певну кількість програм інших виробників. Наприклад, передачі "Шустер live", After Live, "Про що кіно" створюються російською мовою. Однак, як зазначив Буцан, всі власні передачі НТКУ створюються українською мовою.
Також компанія планує ведення певної кількості програм на мовах національних меншин. Тривають переговори з єврейською та угорською громадами, планується обмін програмами з телеканалами Польщі.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі