Пшонка назвав основні версії жорстокого вбивства судді та його сім'ї в Харкові

Поділитися
Слідство розглядає три основні версії вбивства в Харкові судді Володимира Трофимова та його сім'ї, чиї тіла були знайдені обезголовленими у власній квартирі.

Слідство розглядає три основні версії вбивства судді Фрунзенського райсуду Харкова Володимира Трофимова та членів його сім'ї. Зокрема серед версій - професійна діяльність судді, бажання заволодіти його майном або замовне вбивство. Про це на брифінгу в Харкові у неділю повідомив генпрокурор Віктор Пшонка.

Він нагадав, що в суботу у власній квартирі Трофімова було виявлено обезголовлені тіла самого судді, його дружини Ірини, їх сина Сергія, а також його цивільної дружини.

За словами генпрокурора, у справі призначено більше 30 експертиз, зокрема судово-медичні, судово-трасіологічні, судово-імунологічні та судово-дактилоскопічні.

Пшонка зазначив, що за наявною інформацією, злочинці готувалися до скоєння злочину заздалегідь. "Про це свідчать деякі обставини, про які ми поки не можемо говорити", - сказав він.

Генпрокурор також повідомив, що розслідування злочину перебуває на контролі в президента України Віктора Януковича і сьогодні генпрокурор разом з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченко та начальником Служби безпеки України Ігорем Калініним мають намір проінформувати Януковича про хід слідства.

"Розкрити цей злочин і зробити це найближчим часом - завдання всієї слідчо-оперативної групи", - підкреслив Пшонка.

Як повідомлялося, в першій половині дня 15 грудня в Харкові було виявлено тіла членів сім'ї судді одного з районних судів: сам суддя, його дружина, син і його дівчина були обезголовлені. Місцеві журналісти повідомляють, що вбитий - суддя Володимир Трофимов, який працював багато років у Фрунзенському районному суді Харкова.

Останні рішення судді Трофімова не були резонансними - інформація про це є в Єдиному реєстрі судових рішень. Останнє судове засідання убитий провів 12 грудня, де розглядався позов про виплату аліментів на утримання неповнолітньої.

Серед останніх його рішень земельні питання щодо гаражної забудови. Також - відмова банку Надра про примусове стягнення коштів за кредитним договором.

Останньою кримінальною справою, яку розглядав Трофімов, було ДТП. Він засудив водія, який збив пішохода, до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік.

За останній місяць Трофімов розглядав справи, які стосувалися майна, шлюборозлучні процеси і кримінальні справи, де фігурували невеликі крадіжки. У Фрунзенському райсуді з 2007 Трофимов виніс більше 3000 рішень.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко зазначив, що слідчі не виявили видимих ​​ознак злому замків на дверях квартири судді.

За його словами, убитий суддя займався колекціонуванням монет, військових нагород і фарфорових статуеток, був відомим навіть за межами України нумізматом.

Міністр зазначив, що зараз проводиться інвентаризація колекції загиблого, вивчається реєстр колекції, вилучено електронні носії, опитуються свідки, які знали про склад колекції. Захарченко зазначив, що за попередньою інформацією, деякі речі з колекції Трофімова зникли.

Міністр також підтвердив, що вбивці забрали з собою з місця злочину відрізані голови судді та членів його сім'ї. "Голови поки не виявлено, тобто голови на місці злочину відсутні", - сказав Захарченко.

Він зазначив, що за попередньою інформацією, на момент відсікання голови з 4 жертв живим залишався син судді Сергій Трофімов.

Захарченко зазначив, що на трупах є сліди від поранень, однак він не уточнив, якою зброєю і яким чином було завдано травм.

Глава служби безпеки Ігор Калінін зазначив, що в розслідуванні злочину задіяні експерти СБУ та оперативні співробітники, які допоможуть з'ясувати особисті зв'язки загиблих.

Голова Апеляційного суду Харківської області Андрій Солодков зазначив, що в загиблого судді залишилися 90-річна мати і 86-річний батько, їм зараз надається необхідна психологічна допомога. !zn

Читайте також:

Суд скасував рішення про виселення сім'ї Павличенків, яке нібито стало причиною вбивства судді

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі