Руйнівникам пам'ятника Сталіну дали термін і оштрафували на 110 000

Поділитися
© Юрій Пустовий
Жовтневий районний суд Запоріжжя виніс вирок у справі членів Всеукраїнської організації «Тризуб» імені Степана Бандери, які звинувачуються у пошкодженні пам'ятника Сталіну.

Як повідомили в суді, для всіх фігурантів даної кримінальної справи обрано покарання, що не пов'язані з позбавленням волі.

«Роман Хмара, Юрій Пономаренко та Василь Абрамов засуджені до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки, Олексій Зануда - до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки, Віталій Вишнюк і Філіп Таран - до обмеження волі на 3 роки з випробувальним терміном 1 рік, Анатолій Онуфрійчук, Василь Лабайчук і Едуард Андрющенко - до 2 років позбавлення волі з річним випробувальним терміном.

Суд також зобов'язав «тризубівців» відшкодувати вартість пам'ятника - понад 109 тис. грн. і заборонив засудженим виїжджати за межі України на період випробувального терміну», - повідомили в суді.

Разом з тим суд відхилив позов Запорізького обкому Комуністичної партії України про компенсацію моральної шкоди та витрат на відкриття та встановлення пам'ятника Сталіну.

Як повідомлялося, пам'ятник Сталіну у Запоріжжі було встановлено 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. 28 грудня 2010 року невідомі пошкодили бюст, відрізавши йому голову. Відповідальність за скоєне взяла на себе націоналістична організація «Тризуб».

У новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали пам'ятник Сталіну, проте встановити їх особи слідству поки не вдалося.

Звинувачення у пошкодженні пам'ятника Сталіну у Запоріжжі було пред'явлено 9-ти «тризубівцям». Їх було арештовано, проте 13 квітня Жовтневий районний суд Запоріжжя звільнив їх на час судового процесу з-під арешту на поруки народних депутатів України.

Державне звинувачення вимагало засудити «тризубівців» на термін від 2 до 3 років умовно, з виплатою збитку постраждалій стороні на суму близько 110 тис. грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі