Сотні українських міліціонерів шукали «терориста» за помилковим сигналом

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Кілька сот українських міліціонерів були задіяні в спецоперації після сигналів про підготовлювані вибухи дев'ятиповерхівок у Полтавській області. Тривога виявилася помилковою.

Увечері 21 березня безпрецедентну кількість правоохоронців з семи регіонів країни підняли два анонімних телефонних дзвінки, що надійшли в чергові частини Міністерства внутрішніх справ України та столичного главку, повідомляє прес-служба МВС.

Як наголошується в повідомленні, невідомі в один голос просили міліцію запобігти терактам, який готує житель одного з міст Полтавської області. Аноніми повідомляли, що чоловік на власному автомобілі везе із Сімферополя в Полтаву вибухівку та арсенал зброї, щоб підірвати три 9-поверхові будинки.

Для затримання "екстреміста" були залучені кілька сотень фахівців-вибухотехніків, співробітників Державтоінспекції, Міністерства надзвичайних ситуацій, оперативних служб міліції та працівників Служби безпеки України з 7 областей: Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Полтавської, Харківської, Херсонської та АР Крим. Тільки в Полтавської області до спецоперації були залучені близько 200 правоохоронців і близько 50 автомобілів.

«На щастя загроза виявилася фіктивною, а зловмисник, на якого вказують два аноніми, - законослухняним жителем Полтави, який став жертвою підступного плану колишньої дружини та її співмешканця», - повідомляє прес-служба МВС.

Осіб, що дзвонили, затримано вже 22 березня за місцем проживання - в одному з сіл Херсонської області. Як з'ясувалося, 28-річна жінка у змові зі співмешканцем намагалася таким чином відібрати у 33-річного колишнього чоловіка спільну малолітню дочку. Встановлено, що 30-річний цивільний чоловік підозрюваної раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

Стосовно спільників порушено кримінальну справу - їм інкримінують завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. Їм загрожує до 2 років в'язниці. Крім того, «телефонним терористам» доведеться компенсувати витрати правоохоронних відомств семи регіонів, які перевищують 100 тис. грн. Зокрема, правоохоронцям Полтавщини антитерористична операція обійшлася в 64 тис. грн. !zn

Читайте також:

Солом'янський суд Києва заарештував «васильківських терористів» на два місяці

Під час Євро-2012 міліція буде посилено охороняти банки

СБУ готова запобігати терактам під час Євро-2012

В СБУ пояснили масові допити соціологів молодістю слідчого

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі