США висловили співчуття Україні з нагоди Дня пам'яті жертв Голодомору

Поділитися
© shutterstock.com
Прес-секретар президента США зробив спеціальну заяву з нагоди Дня пам'яті жертв Голодомору в Україні.

"У той час як ми відзначаємо 20-у річницю незалежності України, що стала проявом сили духу та рішучості народу України, ми також згадуємо жертви, понесені 75 років тому під час катастрофічного голоду, який отримав назву Голодомор – або "смерть від голоду", - йдеться в заяві прес-секретаря Білого дому.

"Ця жахлива трагедія, що сталася в результаті навмисного захоплення врожаю і господарств по всій Україні Йосипом Сталіним, була одним з найбільших злочинів комунізму", - наголошується в заяві.

За словами прес-секретаря Білого дому, "сьогодні американці приєднуються до народу України і українців по всьому світу, щоб згадати всіх, хто постраждав і поніс безглузду смерть внаслідок голоду, організованого людьми".

"США цінують дружбу між нашими народами і висловлюють свої глибокі співчуття з цього сумного випадку", - заявляє прес-секретар президента США.

Згідно з офіційними даними СБУ від 2009 року, кількість людських втрат України від Голодомору 1932-1933 рр.. складає 10 млн 63 тис. осіб. З цих втрат 3 млн 941 тис. людей померли безпосередньо від голоду і 6 млн 122 тис. ненароджених.

День пам'яті жертв голодоморів і політичних репресій відзначається в Україні в четверту суботу листопада (у 2011 році - 26 листопада).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі