Табачник: Школи самі зможуть обирати мову підручників

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міносвіти дозволило школам обирати мову підручників, якими вони будуть забезпечуватися за рахунок коштів державного бюджету.

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви" заявив: "Всі підручники, які видає держава за рахунок грошей державного бюджету, будуть видаватися так, як зажадають цього школи".

При цьому, за словами міністра, раніше віддрукована кількість підручників українською мовою часом виявлялося не до кінця затребувана, в той час як підручників російською не вистачало.
"Тобто раніше було дуже просто: 170 або 180 відсотків підручників друкувалося українською мовою, навіть якщо вони залишалися в бібліотеках, і недостатній відсоток - російською мовою, - зазначив він. - У цьому році школи Харкова, Криму, Донецька, Луганська, інших областей, якщо вони хочуть замовити підручники 11 класу російською мовою, вони їх отримають російською мовою за рахунок державного бюджету", - сказав він.
Крім того, в цьому ж інтерв'ю Д. Табачник повідомив, що у шкільній програмі "Світова література" російська література буде займати дуже великий об'єм.
"Тому що я переконаний, що освіта будь-якого по-справжньому цивілізованої і справді освіченої людини складається з кількох фундаментальних речей. Це велика грецька філософія, це російська література і німецька логіка", - сказав він.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі