«Терористи Путіна» хотіли підірвати Кадирова в одеському Палаці спорту

Поділитися
Затримані в Одесі терористи, які готували замах на Володимира Путіна, планували підірвати Рамзана Кадирова під час боксерського поєдинку його улюбленця Заурбека Байсангурова в одеському Палаці спорту, підклавши бомбу під ринг. Однак Кадиров в останній момент вирішив не їхати на бій.

Затримані в Одесі терористи Адам Осмаєв та Ілля Пьянзін, які зізналися в тому, що готували замах на прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна, планували також підірвати президента Чеченської республіки Рамзана Кадирова.

Вбивство Кадирова, як сказав нам на умовах анонімності один зі співробітників одеського облУВС, мало відбутися в одеському Палаці спорту влітку минулого року.

«Кадиров планував прилетіти 30 липня 2011 до Одеси на матч свого улюбленого боксера - чемпіона світу за версією IBO у першій середній вазі Заурбека Байсангурова. Того дня чеченський боєць бився з бразильцем Майком Мірандою. Про захоплення президента ЧР боксом прекрасно знав Адам Осмаєв, який з 2010 року жив в Одесі. А перед матчем сам Заурбек Байсангуров заявив, що Рамзан Кадиров має прилетіти на турнір до Одеси. Тому терорист вирішив скористатися нагодою і підірвати Кадирова прямо під час матчу», - стверджує співрозмовник «Сегодня».

Однак Кадиров тоді в останній момент скасував поїздку до Одеси.

За словами джерела, терористи планували закласти міну направленої дії з дистанційним управлінням під ринг.

«Кадиров завжди сидить на почесному місці у першому ряду біля рингу. Його крісло огороджують бар'єрами з куленепробивним склом, які спеціально привозять із Чечні. Однак коли його улюбленець перемагає, Рамзан дуже любить нехтувати правилами особистої безпеки - вискакує без будь-якої охорони на ринг, обіймається з боксером і позує для фотографів. У такий момент і мала вибухнути бомба», - сказав міліціонер.

Привести у дію міну за допомогою радіопульта мав сам Адам Осмаєв з відстані 40 метрів - терорист повинен був знаходитися у вестибюлі Палацу спорту. Радіус дії бомби - понад 100 метрів, якби вибух таки стався, то розірвало б не тільки Кадирова, а й десятки глядачів у партері і на трибунах. Про плани терористів стало відомо після вибуху у квартирі на Тираспольській 4 січня 2011 року - оперативники вирахувати другу квартиру Адама Осмаєва, яку той знімав. Там і було знайдено ноутбук з детальними фото Палацу спорту.

Тим часом, як повідомив директор Палацу спорту Ігор Волошин, наступного дня після вибуху на Тираспольській правоохоронці влаштували у спорткомплексі перевірку.

«5 січня до нас приїхали дві бригади міліціонерів із собаками, співробітники МНС і СБУ. Сказали нам, що перевіряють будівлю на предмет вибухових речовин. Шукали бомбу кілька годин поспіль. Але нічого не знайшли. Після цього у Палаці спорту навіть залишили міліціонерів ночувати», - сказав Волошин.

В одеському управлінні СБУ відмовилися коментувати версію про підготовку замаху на Кадирова, пославшись на таємницю слідства. !zn

Читайте також:

Екс-міністр: Замах на Путіна - грубий передвиборчий піар

Екстрадиція Осмаєва може затягнутися на кілька місяців

Генпрокуратура РФ просить Україну видати підозрюваного в замаху на Путіна

Одеська міліція відпустила підозрюваного в замаху на Путіна

Глава Чечні на виборчій дільниці станцював лезгінку (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі