У штаті Вашингтон узаконили марихуану і одностатеві шлюби

Поділитися
У штаті Вашингтон узаконили марихуану і одностатеві шлюби © tradetrust.wordpress.com
У США, штат Вашингтон набув чинності ряд поправок, пов'язаних із легалізацією куріння легких наркотиків і одностатевих шлюбів на території штату. Таке рішення прийняли самі жителі штату на референдумі в листопаді.

В американському штаті Вашингтон 6 грудня набув чинності ряд поправок до законодавства: одна з них дозволяє жителям вживати марихуану, інша - легалізує одностатеві шлюби. Обидві норми були схвалені жителями штату у листопаді під час референдуму, який проходив одночасно з виборами президента.

Таким чином, Вашингтон став першим зі штатів США, що легалізував вживання травички. Раніше з 1998 року у штаті було дозволено застосовувати марихуану виключно в медичних цілях.

За новими правилами, жителям Вашингтона не забороняється використовувати марихуану "в особистих цілях". Щоправда, курити травку її шанувальникам доведеться, мабуть, у себе вдома. У громадських місцях таке заняття, як і раніше буде каратися штрафом.

Також існують обмеження за віком та кількістю легальної травички. Зокрема, її можна вживати лише громадянам, що досягли 21 року у кількості не більше унції (28,3 г).

- Перемогу Обамі на виборах забезпечили сексуальні меншини

При цьому залишається незрозумілим, як саме жителі будуть купувати легалізований каннабіс. Відповідно до закону, ще як мінімум рік це буде вважатися правопорушенням. Крім того, на федеральному рівні вживання травички як і раніше залишається поза законом, і порушники можуть бути арештовані.

Незважаючи на подібні тонкощі, жителі Вашингтона зустріли набуття чинності поправок тріумфуванням. Деякі з них, незважаючи на заборони, мають намір відзначити цю важливу подію курінням у публічних місцях, в тому числі поряд зі знаменитою вежею Спейс-Нідл - символом Сіеттла, а також на вечірці фестивалю Hempfest, яка багато років збирає прихильників декриміналізації вживання марихуани.

Варто відзначити, що крім Вашингтона, марихуана може бути незабаром легалізована і в ще одному штаті - Колорадо. Його жителі також проголосували на листопадовому референдумі за відповідні поправки, які були ще більш ліберальними. Зокрема, як передає Denver Post, жителям штату дозволялося самим вирощувати марихуану. Однак поки ці поправки не набули чинності, бо для того, щоб це відбулося, необхідна офіційна заява губернатора.

Тим часом у Вашингтоні губернатор затвердив ще один закон - про визнання одностатевих шлюбів. Він також набуває чинності 6 грудня. З цього дня влада штату почне приймати заявки на укладення шлюбів між гомосексуалами. Оскільки у штаті існує правило, згідно з яким охочі укласти шлюб повинні чекати три дні з дня подачі заяви, перші весілля гомосексуалістів можуть пройти лише майбутньої неділі. "Це історичний день для Вашингтона. Довгі роки ми крок за кроком йшли до цього. Зараз ми зробили останній крок до визнання рівності шлюбів в штаті", - заявив у середу губернатор Кріс Грегор. !zn

Читайте також:

Нова біографія Обами підірвала Інтернет: він був ватажком «банди» любителів марихуани

Кабмін різко скоротив розмір дозволених посівів маку та коноплі

У штаті Каліфорнія виявлено плантацію коноплі вартістю майже 2 млрд доларів

Ізраїльські винахідники мають намір заправляти автомобіль алюмінієвим порошком

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі