У спецслужб поки немає ресурсів для тотальної присутності у соцмережах

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Александра Лепетухи / УНИАН
У спецслужб на сьогодні немає ресурсів для тотального відпрацювання соціальних мереж.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив доктор філологічних наук, професор Маріупольського державного університету та Національної академії державного управління при президенті Георгій Почепцов.

Відповідаючи на питання про те, чи не створює зростаюча присутність спецслужб в інформаційному просторі загрозу глобального тоталітаризму, професор зазначив: «Це якийсь цілком можливий, але наступний крок. Сьогодні у спецслужб немає ресурсів для такої тотальної роботи. У них просто з'явився додатковий слід, який залишає людина, як заєць на снігу. Раніше цей слід був у фізичному просторі, тепер він є в просторі інформаційному - до того ж він легко піддається автоматичному моніторингу».

На думку доктора філологічних наук, соціальні медіа все одно будуть зростати. «Єдине, що з Фейсбук зараз проявилася ще одна історія, окрім прив'язки до ЦРУ. Дослідження Стенфордського університету продемонстрували, що спілкування у Фейсбуці породжує у людини смуток...Виявилося, що, оскільки всі демонструють там успіхи, людина починає відчувати свою неповноцінність. Вже знайдено суто психологічне пояснення цього, але ж користувач цього не знає. Людина у відчаї, як правило, одна, а щастям вона прагне поділитися з іншими. Тому людина у горі думає, що вона така одна. Насправді горе і радість бувають у кожного», - підкреслив він.

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Алли Котляр з Георгієм Почепцовим.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі